De ankh

De Egyptische, Atlantische, Lemurische en Cosmic ankh, De ankh staf, was, djed omega staf en de heqa

De verschillende ontwerpen van de ankh en healingtools zijn verkrijgbaar op de website van Shapeways.

Het woord ankh betekent leven of levenskracht. De ankh geeft de verbinding weer tussen het stoffelijke van het kruis en het geestelijke van de cirkel. De ankh is een sleutel van heling, die de vorm van het menselijk lichaam uitbeeldt, en daarmee de blauwdruk van een heel en gezond lichaam in zich draagt. Het oog van de ankh stelt een hoofd voor, met daaronder horizontaal de armen en verticaal de benen. Daarom hebben sommige ankhen ook twee lossen benen, die als een stemvork werken. De ankh is een symmetrisch figuur, dat onder andere de kruislingse aansturing van de lichaamshelften door de twee hersenhelften uitbeeldt en kan helpen met de uitlijning van het zenuwstelsel.

Alhoewel de ankh vooral bekend is uit Egypte, werd deze ver daarvoor al gebruikt, zoals in de tijd van Atlantis en Lemurië. In Egypte werd de ankh afgebeeld bij het hoofd van farao Achnaton (Akhenaten / Amenhotep IV). Achnaton gebruikte het symbool van de zonneschijf, de Aton, als een afspiegeling van de grote centrale zon, of de bron. Helaas werd zijn streven om terug te keren naar het eenheidsbewustzijn verkeerd begrepen en keerde Egypte na de 18e dynastie weer terug tot het veelgodendom.

Farao Achnaton, de aton en de Egyptische ankh

chnaton liet zien dat de levenskracht van de ankh via de adem wordt overgebracht. Een gerichte ademhaling is dus belangrijk als er met de ankh wordt gewerkt. Lees meer hierover in het boeken De koning van de kwetsbare kracht en De adem des levens.

Ondanks dat op de Egyptische wandreliefs de farao’s en goden vaak werden afgebeeld met een ankh, is er in heel Egypte nooit één in het echt terug gevonden en dat is niet zomaar. De ankh werkt als een versterker van energie. Die energie kan zowel positief als negatief worden ingezet, voor creatie of destructie. Het werken met de ankh vraagt dus een groot verantwoordelijkheidsbesef, waarbij respect en zuivere intenties geëerbiedigd dienen te worden. Omdat de mensheid na het uiteenvallen van de Egyptische dynastieën niet meer verantwoordelijk kon omgaan met de grote krachten van de ankh, werden de ankhen gedematerialiseerd. Met de grote bewustzijnssprong die de mensheid nu doormaakt, is de tijd weer rijp om de ankh terug te laten keren. Hiermee kunnen de heelmeesters van weleer hun taak opnieuw gaan oppakken.

Stemsleutel

De ankh helpt om je middels mentale, emotionele, fysieke en spirituele heling op te tillen naar een hoger trillingsnivo. De ankh werkt als een muziekinstrument om vanuit het hart lichtkracht over te brengen en te verspreiden. De twee benen of armen van de ankh werken als een stemvork. Een stemvork wordt gebruikt om muziekinstrumenten te stemmen. Een ankh is een stemsleutel en kan hetzelfde doen voor je lichaam.

De Cosmic Ankh

De twee benen van de ankh werken als een stemvork, die een subtiele trilling geven als de ankh wordt aangeslagen. Gebruik hiervoor aub alleen een rubberen klopper om het goud niet te beschadigen. De klank van de Atlantische en Lemurische ankh is het beste hoorbaar als je het oog van de ankh losjes aan een vinger laat hangen. De Cosmic ankh kun je bij de bovenkant vasthouden. De frequenties van de ankh en andere stemvorken zijn als volgt:

Atlantische ankh: ca. 1031 Hz
Lemurische ankh: ca. 926 Hz
Cosmic Ankh: ca. 3047 & 1031 Hz
Egyptische Ankh staf: ca. 3531 Hz
Egyptische Was: ca. 3230 Hz
Djed Omega Staff: ca. 3661 Hz
Drietand stemvork: ca. 2812 Hz
Dubbelzijdige stemvork: ca. 2695 en 973 Hz

De Cosmic Ankh in de Sagrada Familia in Barcelona
De egyptische ankh, ankh staf, atlantische ankh, was, lemurische ankh, heqa, cosmic ankh en de djed omega staf

Versterker

De hoorbare trilling van de stemvork, maar ook de onhoorbare geometrie van het ontwerp van de ankh, kan een trilling overbrengen. Dus ook zonder de hoorbare toon doet de ankh zijn werk al. De ankh gewoon vasthouden, of op het lichaam leggen is al voldoende. De ankh kun je zien als een versterker van energie. Het versterkt je gedachten, net zoals een phi vogel kristal dat doet. Zorg er dus voor dat je gedachten, maar vooral ook je intenties, zuiver zijn als je met de ankh werkt.

Cosmic Ankh

De Cosmic Ankh

De Cosmic Ankh is een compleet nieuw ontwerp. Het is opgebouwd uit drie stemvorken en het kruis van Atlantis. De twee armen en de benen van de ankh werken als een stemvork en geven een frequentie van ca. 3047 & 1031 Hz.

Ankh hangers

Hangers van de Egyptische, Atlantische, Lemurische en Cosmic ankh

De Egyptische, Atlantische, Lemurische en Cosmic ankh zijn ook verkrijgbaar als een hanger, zodat je de energie altijd bij je kunt dragen. Deze zijn verkrijgbaar op de website van Shapeways.

Art print

Ankh DNA Repair Healing Code (Art print)

Art prints op diverse voorwerpen en kledingstukken van de Ankh DNA Repair Healing Code zijn verkrijgbaar op de website van Redbubble.

Ankh en Stemvork Healingtools

Hieronder is een overzicht te zien van foto’s van de verschillende ankhen. De kleuren op de foto’s kunnen wat afwijken, want goud is moeilijk natuurgetrouw te fotograferen. De ankh, tuningfork healingtools en ankh hangers zijn verkrijgbaar via de online shop van Crystal Healing Art op Shapeways.

Ankh hangers
De Egyptische ankh
De Atlantische ankh
De Lemurische ankh
De Egyptische Ankh Staf
De Egyptische Heqa
De Egyptische Was
De Djed Omega Staf
Egyptische ankh hanger
Atlantische ankh hanger
Lemurische ankh hanger

Video

Foto’s

De Cosmic Ankh in de Sagrada Familia in Barcelona
De ankh bij de dolfijnen in Harderwijk
De ankh bij de dolfijnen in Harderwijk
De Egyptische ankh in een Egyptische tempel, museum van de oudheden, Leiden, Nederland

De evolutie van de ankh

De volgende anhken laten het proces zien hoe ik tot de uiteindelijke ontwerpen van de ankh ben gekomen. De modellen die hieronder staan, zijn niet meer te koop.

De glazen ankh

Ankh crystal glass melting oven
het smelten van het glas in de oven
Ankh Evolution
Vele proefstukken die uiteindelijk tot de glazen ankh leiden
Ankh healing
Ankh and Phi Vogel Crystals Mandala Energy Grid - Crystal Healing Art
De glazen ankh met phi vogel kristallen
Crystal ankh sunlight

         Crystal Ankh Egypt Egypte Light Healing Art symbol of eternal life

Ankh sun Crystal Healing Art Graancirkel Hoeven Cropcircle
Ankh Cropcircle Grass The Netherlands 2012
De ankh in een graancirkel in Bosschenhoofd
Ankh dolphin dolfijn healing 2
De ankh bij de dolfijnen in Harderwijk.
Ankh dolphin dolfijn healing 3
Ankh dolphin dolfijn healing

De Crystal Ankh

Ankh Crystal Healing Art Graancirkel Hoeven Cropcircle
Crystal Ankh anch crystal healing art kristal kristallen edelsteen gemstone
Ankh graancirkel Hoeven 4 juli 2015 cropcircle

De ankh in de ankh graancirkel in Hoeven 4 juli 2015
Crystal Ankh handmade Egypt Egyptian Crystal Healing Art
Crystal Ankh Anch Crystal Healing Art

Aluminium Ankh

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het gieten van het aluminium in de zandvorm
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ankh Lemurie Healing Egypt Egypte groot twee benig two legged aluminium metaal metal large tuning fork stemvork
Ankh tweebening crystal healing art