Nieuws

Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar

21 december, 5 jaar na dato

Vijf jaar geleden was de wereld even helemaal in de ban van de Maya kalender. Waar sommigen een abrupt einde van de wereld hadden verwacht, gebeurden er die dag geen wereldschokkende dingen. Velen werden de volgende ochtend zelfs wakker met een kater. Sommigen hadden een plotselinge spirituele doorbraak van de mensheid verwacht, maar ook die leek uit te blijven. Het verlangen naar verandering was groot, maar velen hadden niet in de gaten dat de verandering al gaande was.

De datum van 21 december 2012 was geen einde der tijden, maar het einde van een tijdperk. Niets gaat verloren en daarmee was het einde tegelijkertijd ook het begin van een nieuw tijdperk. Op een cyclus van ongeveer 26.000 jaar is 5 jaar slechts een nanoseconde, dus wanhoop niet als de veranderingen niet direct zichtbaar lijken te zijn.

21 december is de winterzonnewende. Na een symbolische periode van drie dagen van duisternis, wordt, na de kortste dag van het jaar, de terugkeer van de zon gevierd. Dat is de terugkeer van het licht, dat lang onderdrukt is geweest.
In deze overgangstijd worden de sluiers opgelicht. Al dat verborgen is wordt bijgelicht, want via het internet is alle informatie direct toegankelijk geworden. Ook al begint er op het moment steeds meer censuur te komen en lijkt de situatie in de wereld alleen maar erger te worden, het zijn de laatste stuiptrekkingen van oude machtsstructuren die op omvallen staan. Het zijn wanhoopsdaden van personen die, afgesloten van empathie, de grip op de realiteit kwijt raken en vast komen te zitten in een narcisme. Juist doordat er zoveel bizarre tegenwerking komt, vallen bij steeds meer mensen de oogkleppen af en gaan ze zien dat er iets niet klopt.

Het is daarbij van belang om goed bij jezelf te blijven. Laat je niet omlaag trekken door een constante stroom aan negatieve berichten, want waar je je aandacht op richt, groeit exponentieel. Dat betekent niet dat je moet wegkijken bij onrecht, maar enkel dat je goed moet kijken waar je je energie op richt. Richt je daarom eerst naar binnen, want je bent bezig met een groot helingsproces. In dit tijdperk van spiritueel ontwaken is het hard werken om oude trauma’s te verwerken. Dat doe je niet alleen voor jezelf, maar voor iedereen, want we zijn allemaal met elkaar verbonden.

Bevrijdingsdag

Ieder jaar wordt op 18 september de bevrijding van Eindhoven gevierd. Dit jaar ving ik een dolfijn lichtwezen op de foto van het defilee, waarbij allerlei militaire voertuigen uit 1944 door Eindhoven rijden. Deze dag is tevens het startpunt van de lichtjesroute, waarbij een route door heel Eindhoven met mooie lichtornamenten wordt versierd, als eerbetoon aan de jonge mannen die Eindhoven bevrijdden.

De merkaba matrix stargate op de D-day stranden van Normandië, Frankrijk

Van trauma naar vertrouwen

Vroeger was ik altijd gefascineerd door de medailles van mijn opa. Hij ontving deze omdat hij, tijdens de tweede wereldoorlog, bij de D-Day stranden van Normandië voet op Europese bodem zette en meehielp om Europa te bevrijden van de Duitse bezetting. Dat was een strijd die vele slachtoffers opleverde. In Normandië liggen nu diverse massale begraafplaatsen van gevallen soldaten. Op de begraafplaats van de Amerikanen in Colleville Sur Mer staan bijna 10.000 wit marmeren kruizen. In La Cambe liggen bijna twee keer zoveel Duitse soldaten begraven, alleen met platte donkere grafstenen, die meer lijken op putdeksels, met hier en daar wat ruwe zwarte kruizen ertussen. Deze zwart-wit dualiteit is enkel een afleiding van het feit dat aan beide kanten de soldaten het slachtoffer waren geworden van narcistische wereldleiders.

Toen ik als kind aan mijn opa vroeg: ‘Heb je wel eens iemand doodgeschoten’ antwoordde hij ‘Daar moet je niet over praten’. Dat heeft hij verder ook nooit gedaan. Ik kreeg pas later door dat het een erg ongemakkelijke vraag voor hem moest zijn geweest. De oorlog liet diepe sporen op zijn ziel achter en hij nam die stille pijn mee in zijn graf. Ik erfde later zijn oorlogsmedailles, maar daarmee erfde ik ook iets dat er nog aan vast hing. Ik kreeg in mijn leven niet direct te maken met een oorlog, maar wel met iets dat er veel op leek: emotioneel misbruik. Dat is een psychische oorlogsvoering, en dat kan net zoals bij een oorlogstrauma post traumatische stress opleveren, alleen wordt het dan het narcistisch slachtoffer syndroom genoemd. Eén ding is daarbij dominant aanwezig en dat is schaamte. Ik werd overspoeld door schuldgevoelens. ‘Waarom had ik dit niet zien aankomen’, ‘Waarom ben ik zolang in een destructieve relatie gebleven?’ En vooral ‘Waarom had ik mijn gevoel zo lang genegeerd’. Het waren vragen die lang door mijn hoofd bleven spoken. Wat ik nog niet doorhad, was dat ik geen slachtoffer meer was, maar een overlever.

Mijn opa bleef na de oorlog zitten met een gigantisch schuldgevoel, waardoor hij geen trots durfde te voelen voor zijn bijdrage aan de bevrijding van een dictatuur. Door de inzet van vele mannen hebben we de afgelopen decennia ogenschijnlijk in vrede kunnen opgroeien. Maar het wordt nu steeds duidelijk dat we opnieuw onder een dictatuur leven. Er worden alleen geen landen meer direct binnengevallen, maar ze worden gewoonweg toegevoegd aan een dictatoriale staat van de EU. Wie dit doorziet wordt meestal niet geloofd door de omgeving. Kennelijk kun je narcistisch misbruik alleen goed doorzien als je het zelf aan den lijve hebt ondervonden.

We vechten tegenwoordig niet meer direct met bommen en granaten, maar met woorden. Die komen net zo hard aan, want negatieve woorden geven precies dezelfde stressrespons, als wanneer de kogels je om de oren vliegen. We worden massaal getraumatiseerd en daardoor zijn we ook eenvoudig manipuleerbaar. Ze hoeven alleen maar op onze angsten in te spelen om ons onder controle te houden, bijvoorbeeld met wat false flag aanslagen. De trauma manipulatie leidt de aandacht weg van de echte machthebbers, die alle conflicten en oorlogen veroorzaken. Narcisten zijn meesters in het manipuleren van mensen, waardoor vredelievende mensen ineens tegenover elkaar komen te staan. De verdeel en heers strategie. Wie in angst leeft gaat over in de overleef modus en kan niet helder meer nadenken. Door het Stockholm syndroom gaan ze zelfs bescherming zoeken bij dezelfde personen die hen misbruiken. Maar steeds meer mensen beginnen door de manipulaties heen te zien en maken zich los van de verstikkende afgescheidenheid. We zijn ons collectief aan het helen van het narcistisch slachtoffer syndroom, waarmee we los komen van onze angsten en we vol trots het eenheidsbewustzijn kunnen gaan belichamen.

Meditatie video’s

Ik heb een aantal nieuwe meditatie video’s gemaakt. Je zult het op het eerste gezicht waarschijnlijk niet doorhebben, maar alle muziek in de video’s heb ik opgenomen met mijn gitaar.

Dolfijnen

Onlangs heb ik enkele van mijn nieuwe creaties voorgesteld aan de dolfijnen. De Lemurische ankh en de Merkaba matrix stagate hadden een ongekend grote aantrekkingskracht op deze bijzondere waterwezens.

3d modellen van de heilige geometrie

De afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met het ontwerpen van diverse heilige geometrie modellen, zoals de merkaba, merkiva, hyperkubus, piramide, phi vogel kristallen, levensbloem en de stargate. Deze zijn gemaakt in een bronslegering, verguld met 24 k goud.

Bekijk hier de 3d modellen van de heilige geometrie…

Nieuwe ankh

De afgelopen maanden heb ik drie nieuwe ankhen ontworpen, die in een brons legering zijn gemaakt, verguld met 24 karaat goud: de Egyptische ankh, Atlantische ankh en de Lemurische ankh. Om je set healingtools compleet te maken zijn er ook nog de Was scepter, de Heqa scepter, de Ankh staf, de drietand stemvork en de dubbele stemvork.

Het Stockholm syndroom van Nederland

Bij het Stockholm syndroom ontwikkelt een gegijzelde positieve gevoelens voor iemand hem/haar gegijzeld houdt. In de Nederlandse politiek werkt dat hetzelfde. Het volk stemt en laat zich vervolgens vrijwillig onderdrukken door een pathologische leugenaar (iedereen 1000 euro erbij, geen geld meer naar de Grieken, de MH17 doofpot, het Oekraïne associatie verdrag referendum negeren, steeds meer EU invloed, ongecontroleerde immigratie, afbraak van het sociale stelsel). Door cognitieve dissonantie worden alle tegenstrijdigheden van tafel geveegd en zelfs verdedigd met een politieke correctheid, waardoor men zich vanzelf een zelfcensuur gaat opleggen. Alle tegenspraak wordt met harde hand bestreden als zijnde racisme of populisme. Het volk raakt verblind door een persoon, die zich ten onrechte als een redder voordoet (de vooraf geplande rel met Turkije), maar die in werkelijkheid de mensen langzaam aan verder in de vernieling helpt. Kennelijk kan de wake up call niet hard genoeg zijn, voordat de meerderheid eens een keer echt wakker wordt.

Het Stockholm syndroom treedt ook op bij leden van een sekte, of binnen een relatie met een narcist. Voor de buitenwereld is het onbegrijpelijk waarom iemand in een destructieve relatie blijft, terwijl hij of zij overduidelijk mishandeld wordt. Het is een complex samenspel van factoren, waaronder codependency, die tot een post traumatische stress leiden en waardoor iemand niet meer helder kan nadenken. Dezelfde dynamiek speelt bij ouderverstoting / parental alienation, waardoor een kind na een scheiding door allerlei manipulaties het contact verbreekt met een liefdevolle ouder, en bescherming gaat zoeken bij een ouder die onveilig is. Mocht je meer over willen lezen over deze onderwerpen, kijk dan zeker eens naar het boek De adem de levens.

Phantom Idea

Als kind wilde ik ‘als ik later groot was’ rockster worden. Groot ben ik zeker geworden, maar van die rockster kwam niet zoveel terecht. Inmiddels weet ik ook waarom ik die wens had, want een rockster werd door de hele wereld gehoord en gezien, en dat werd ik als kind niet. Bij het proces om deze emotionele verwonding te helen, nam mijn gitaar een belangrijke plaats in. In plaats van muziek van anderen mee te spelen, begon ik voor het eerst zelf muziek te schrijven. Vorig jaar heb ik mijn eigen muziek ook opgenomen, die de titel Phantom Idea meekreeg. Alhoewel ik nul verstand had van het opnemen van muziek, is het me uiteindelijk toch gelukt om het vast te leggen. Het bleef echter op de plank liggen, omdat ik dacht dat het nog beter moest. Vandaag heb ik de perfectionistische knoop doorgehakt, door het toch naar buiten te brengen. Perfect is het niet, maar dat ben ik ook niet. En het mooie is, dat het ook niet hoeft.

Nieuw boek: De adem des levens

‘De adem des levens, traumaheling als sleutel tot kosmisch bewustzijn’ is mijn nieuwe boek, het vijfde alweer.  Het boek gaat dieper in op trauma’s en de problematiek van post traumatische stress, en wat je kunt doen om jezelf daarvan te helen. Het boek gaat dieper in op het ontstaan van trauma’s, het narcistisch slachtoffer syndroom, narcisme, codependency, emotioneel misbruik, trauma manipulatie, hechtingstrauma’s, ouderverstoting, het Stockholm syndroom, cognitieve dissonantie, chronische pijn en verslaving.

Bestel het boek hier….

de-adem-des-levens-niels-bagchus-trauma-heling-als-sleutel-tot-kosmisch-bewustzijn-boek-narcisme-codependency             dsc02328

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte worden gehouden over het laatste nieuws van nieuwe boeken, kunstwerken, workshops en lezingen?

Schrijf je hier in voor de Nieuwsbrief

Stonehenge mini steencirkel

Niels Bagchus Matrix Merkaba Stargate Crystal Healing Art cropcircle grascirkel Hoeven

Boeken

de-adem-des-levens-niels-bagchus-trauma-heling-als-sleutel-tot-kosmisch-bewustzijn-boek-narcisme-codependency           Het woord van god - Ontdek je ware zelf met de Ik Ben aanwezigheid - Niels Bagchus - I Am violette vlam narcisme psychopathie zelfliefde liefde hogere zelf            Fantomen van licht - DNA heling met kristallen, licht en de heilige geometrie - Niels Bagchus - Boek levensbloem flower of life merkaba healing             De kunst van de sterren cover             De koning van de kwetsbare kracht Niels Bagchus boek fantoompijn amputatie kunst uitgeverij Aspekt

Healing, Workshops, Heilige Geometrie, Kristallen & Boeken