Niels Bagchus

Mijn leven kwam in een grote stroomversnelling, toen ik in 2006 mijn motor op de snelweg onder een vangrail parkeerde en mijn onderbeen na diverse operaties geamputeerd moest worden. In het ziekenhuis pakte ik het mandala tekenen op en kleurde ik me een weg door acht pijnlijke operaties heen. Tijdens de daarop volgende revalidatie leerde ik veel meer dan alleen maar opnieuw lopen. Ik begon daar met schilderen, waarmee ik mezelf heelde en er tegelijkertijd een helende gave zichtbaar werd. Het was het startschot tot mijn ontwikkeling als medium, healer, kunstenaar en schrijver.

Door de raadselachtige fantoompijn na de amputatie werd ik bewust gemaakt van de onzichtbare en ontastbare dimensies die zich om me heen bevonden en er opende zich een geheel nieuwe wereld voor me. Zo kwam ik in contact met mijn lichtlichaam. De merkaba is één van de geometrische vormen die helpt om daarmee verbonden te worden. De merkaba komt voort uit de heilige geometrie. De geometrie van de levensbloem is de basis van eeuwenoude krachtsymbolen, graancirkels, water, kristallen en het DNA, en als je je daar mee verbind, heeft dat een sterk helende werking. Als werktuigbouwkundig ingenieur kreeg ik een solide achtergrond om in mijn kunstwerken en boeken de heilige geometrie tot uitdrukking te brengen.

Er volgde door de jaren heen een indrukwekkende reis, die me voerde langs Assisi, Sienna, Florence en Rome, de grote piramide van Gizeh, de levensbloem op het Osirieon in Abydos, farao Achnaton in Tell El Amarna, Glastonbury, Avebury en Stonehenge, de graancirkels van Wiltshire, Carnac, de Mont Saint Michel, CERN in Genève, en de dolfijnen en Maya tempels in Mexico. De innerlijke beelden en wijsheden die ik daar tot me kreeg maakte ik zichtbaar in mijn helende kunstwerken en beschreef ik in mijn boeken. Deze ‘down to earth’ benadering van spiritualiteit geeft een houvast in deze wereld, die razendsnel aan het veranderen is.

Als schrijver, kunstenaar, medium en healer maak ik het onzichtbare zichtbaar. Dat gebeurt eerst meestal onbewust, door helemaal blanco aan iets nieuws te beginnen, waarna de betekenis en de helende kracht van de kunstwerken vanzelf duidelijk wordt. Deze komt vanuit het hart, vandaar ook de term HEaling ART, waarbij de heilige geometrie een helende dimensie aan mijn kunstwerken toevoegt.

Niels Bagchus Matrix Merkaba Stargate Crystal Healing Art cropcircle grascirkel Hoeven
Hexeract 6 dimenional hypercube hyperkubus
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
niels-bagchus-graancirkel-cropcircle-merkaba-matrix-stargate
Niels Bagchus
Niels Bagchus Chichen Itza Mexico
Niels Bagchus dolfijnen meditatie 2012
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Niels Bagchus green heart chakra orb
Niels Bagchus schilderen revalidatie creatieve therapie blixembosch revalidatiecentrum
grote gallerij grote piramide van Gizeh orb inside the great piramid of Giza
Niels Bagchus - De kunst van de sterren - graancirkel Etten Leur
niels-bagchus-bodyboard
niels-bagchus