Niels Bagchus

Mijn leven kwam in een grote stroomversnelling, toen ik in 2006 mijn motor op de snelweg onder een vangrail parkeerde en mijn onderbeen na diverse operaties geamputeerd moest worden. In het ziekenhuis pakte ik het mandala tekenen op en kleurde ik me een weg door de pijnlijke operaties heen. Tijdens de daarop volgende revalidatie leerde ik veel meer dan alleen maar opnieuw lopen. Ik begon daar met schilderen, waarmee ik mezelf heelde en er tegelijkertijd een helende gave zichtbaar werd. Het was het startschot tot mijn ontwikkeling als medium, healer, kunstenaar en schrijver.

Door de raadselachtige fantoompijn na de amputatie werd ik bewust gemaakt van de onzichtbare en ontastbare dimensies die zich om me heen bevonden en er opende zich een geheel nieuwe wereld voor me. Zo kwam ik in contact met mijn lichtlichaam. De merkaba is één van de geometrische vormen die helpt om daarmee verbonden te worden. De merkaba komt voort uit de heilige geometrie. De geometrie van de levensbloem is de basis van eeuwenoude krachtsymbolen, graancirkels, water, kristallen en het DNA, en deze  heeft een sterk helende werking. Als werktuigbouwkundig ingenieur kreeg ik een solide achtergrond om in mijn kunstwerken en boeken de heilige geometrie tot uitdrukking te brengen.

Er volgde door de jaren heen een indrukwekkende reis, die me voerde langs Assisi, Sienna, Florence en Rome, de grote piramide van Gizeh, de levensbloem op het Osirieon in Abydos, farao Achnaton in Tell El Amarna, Glastonbury, Avebury en Stonehenge, de graancirkels van Wiltshire, Carnac, de Mont Saint Michel, CERN in Genève, en de dolfijnen en Maya tempels in Mexico. De innerlijke beelden en wijsheden die ik daar tot me kreeg maakte ik zichtbaar in mijn helende kunstwerken en beschreef ik in mijn boeken. Deze ‘down to earth’ benadering van spiritualiteit geeft een houvast in deze wereld, die razendsnel aan het veranderen is.

Als schrijver, kunstenaar, medium en healer maak ik het onzichtbare zichtbaar. Dat gebeurt eerst meestal onbewust, door helemaal blanco aan iets nieuws te beginnen, waarna de betekenis en de helende kracht van de kunstwerken vanzelf duidelijk wordt. Deze komt vanuit het hart, vandaar ook de term HEaling ARTIk werk graag met verf, hout, steen, glas, koper, brons, goud en kwarts kristallen, die samen met de heilige geometrie een helende dimensie aan mijn kunstwerken toevoegen.

Niels Bagchus Matrix Merkaba Stargate Crystal Healing Art cropcircle grascirkel Hoeven

Naast het trauma van de amputatie van mijn been, kreeg ik ook zicht op trauma’s die minder duidelijk zichtbaar zijn, zoals emotioneel en narcistisch misbruik. Ik ontdekte dat deze verborgen trauma’s net zo’n grote impact hebben op je lichaam, als bijvoorbeeld seksueel misbruik of fysieke mishandeling. Hierdoor ontstaat een zielsfragmentatie, die zich kan uiten als post traumatische stress, chronische pijn, verslaving  of codependency. Als je hier meer over wilt weten kijk dan ook eens naar mijn laatste boek De adem des levens.

Boeken

de-adem-des-levens-niels-bagchus-trauma-heling-als-sleutel-tot-kosmisch-bewustzijn-boek-narcisme-codependency        Het woord van god - Ontdek je ware zelf met de Ik Ben aanwezigheid - Niels Bagchus - I Am violette vlam narcisme psychopathie zelfliefde liefde hogere zelf        Fantomen van licht - DNA heling met kristallen, licht en de heilige geometrie - Niels Bagchus - Boek levensbloem flower of life merkaba healing          De kunst van de sterren cover         De koning van de kwetsbare kracht Niels Bagchus boek fantoompijn amputatie kunst uitgeverij Aspekt

Foto’s

Hexeract 6 dimenional hypercube hyperkubus

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

niels-bagchus-graancirkel-cropcircle-merkaba-matrix-stargate

Niels Bagchus

Niels Bagchus Chichen Itza Mexico                                                      Niels Bagchus waterval van licht

Niels Bagchus dolfijnen meditatie 2012

OLYMPUS DIGITAL CAMERA                                                        Niels Bagchus green heart chakra orb

Niels Bagchus schilderen revalidatie creatieve therapie blixembosch revalidatiecentrum

grote gallerij grote piramide van Gizeh orb inside the great piramid of Giza                                                         Niels Bagchus - De kunst van de sterren - graancirkel Etten LeurAlien Faces - Niels Bagchus carving Alien Crystal Skulls

niels-bagchus-bodyboard

niels-bagchus

Healing, Workshops, Heilige Geometrie, Kristallen & Boeken