Phi Vogel Kristallen

Kristal wordt ook bevroren licht genoemd, omdat het lijkt alsof het licht in het kristal is gestold. Kristallen kunnen met hun helderheid licht geleiden, maar ze zijn tot veel meer in staat. Kristal wordt toegepast in de kern van een computer, omdat het het vermogen heeft om informatie op te slaan en vrij te geven. Het wordt ook gebruikt in radio’s, vanwege het vermogen om informatie te ontvangen, uit te zenden en te versterken. Het versterkende vermogen kan worden vergroot door kristal in een geometrische vorm te slijpen. De krachtigste vorm is een phi kristal, ook wel Vogel kristal of Phi Vogel kristal genoemd. Hierbij wordt een natuurlijke kristalpunt voorzien van meerdere zijden (facetten) en worden er aan de uiteinden een scherpe en een stompe punt aangebracht. Deze specifieke geometrie voegt aan kwarts kristal extra mogelijkheden toe, waardoor phi kristallen kunnen worden gebruikt om te helen, van het dna van het fysieke lichaam tot aan het lichtlichaam.

              

Phi kristallen gaan terug naar de tijd van Atlantis. Kristallen werden daar gebruikt om licht te versterken en energie op te wekken. Deze energieën werden alleen zo krachtig dat niet iedereen deze verantwoordelijkheid nog bewust kon hanteren. Doordat men na het vergaan van Atlantis niet meer respectvol met deze energieën om kon gaan zijn de kristallen verdwenen, totdat deze aan het eind van de vorige eeuw in America weer boven water kwamen.

Phi vogel crystal kristallen       Vogel crystal rainbow               Vogel crystal light

Marcel Vogel

De Phi kristallen werden opnieuw ontwikkeld door een kristalonderzoeker bij IBM, Marcel Vogel (1917-1991). Hij ontdekte dat planten, mensen en water dragers waren van gedachten, en dat deze alle drie ook met gedachten gestuurd konden worden, door daarbij kristallen te gebruiken. Gedachten kunnen worden gefocusd en dat kan ook door licht op een speciale manier te geleiden via een kristal. Dat gebeurt onder andere bij het slijpen van een diamant. Een diamant wordt zodanig geslepen, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de specifieke brekingsindex. Zo wordt het licht optimaal maar buiten geleid, zodat het een mooie schittering naar ons terug spiegelt.

Marcel Vogel paste de facetteertechnieken van het diamantslijpen toe op kristalpunten om een nieuw soort kristal te ontwikkelen, het phi Vogel kristal, dat sindsdien naar hem is vernoemd. Het slijpen in facetten kan er voor zorgen dat het licht in een kristal wordt gespiegeld en versterkt. Er ontstaat een naar buiten gerichte vorm van laserlicht. Dat kan met de juiste intentie licht, maar ook gedachten versterken, en wordt toegepast om licht te bundelen en het (licht)lichaam te helen. De mannelijke, scherpe zijde van een phi kristal zendt een laserachtige energie uit, die zeer krachtig op het energetische lichaam inwerkt en onder meer kan worden gebruikt bij energetische operaties.

Heilige geometrie

De oorspronkelijke vorm die Marcel Vogel aan een phi kristal gaf is afgeleid van de geometrie van de levensboom, de kabbala, die ook in de levensbloem (flower of life) van de heilige geometrie past. De driedimensionale uitvoering van de kabbala geeft de geometrie van een vierzijdig phi vogel kristal.

       3d Kabbala Phi Vogel kristal crystal Marcel Vogel quartz sacred geometry healing light         Phi Vogel Crystal sacred geometry healing light energy

De vrouwelijke kant (de stompere zijde) van een phi kristal is geslepen in een hoek van 51 graden. Deze hoek komt in de grote piramide van Gizeh terug, maar ook in de Man van Vitruvius van Leonardo da Vinci en in de zevenster. Het licht dat door de phi vogel kristallen wordt geleid krijgt prachtige geometrische patronen mee, wat het best is te zien bij heldere exemplaren. De kristallen hoeven alleen niet glashelder te zijn, want Phi Vogel kristallen werken met licht dat we met onze ogen niet waar kunnen nemen.

Marcel Vogel gebruikte kristallen met 4 t/m 12 zijden (facetten). Tegenwoordig zijn er ook phi kristallen met 24 of nog meer zijden verkrijgbaar. Het wil niet zeggen dat kristallen met meer zijden beter of krachtiger zijn, de uitwerking is enkel wat anders. Het is je persoonlijke voorkeur welk kristal je aanspreekt, welk kristal je roept om het zo te zeggen en misschien vind je het wel prettig om met meerdere soorten te werken. De helderheid van het kristal is niet zo belangrijk. De phi vogel kristallen werken met licht. Het zichtbare licht is slechts een uiterst klein deel van het totale lichtspectrum, dus waarom zou je enkel de nadruk leggen op het zichtbare, heldere deel van dat lichtspectrum? Kleine onregelmatigheden in het kristal kunnen juist prachtige regenbogen laten zien en het kristal krachtiger maken.

12 zijdig Phi Vogel kristal crystal Marcel Vogel quartz sacred geometry healing light       phi-vogel-kristallen-2-crystals-marcel-vogel-clear-quartz-sacred-geometry        6 zijdig Phi Vogel kristal crystal Marcel Vogel quartz sacred geometry healing light

© Niels Bagchus – Crystal Healing Art

Fantomen van licht

Lees meer over de Phi Vogel kristallen in het boek Fantomen van licht, DNA heling met kristallen, licht en de heilige geometrie.

Fantomen van licht - DNA heling met kristallen, licht en de heilige geometrie - Niels Bagchus - Boek levensbloem flower of life merkaba healing

Phi Vogel crystal healing video

//youtu.be/MXFEhNgz8OM

Foto’s Phi Vogel Kristallen

Chichen Itza pyramid Mexico Phi vogel crystal sun light energy healing                      Vogel crystal laser light healing art

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Crystal Healing Art sacred geometry heilige geometrie phi vogel crystal kristal merkaba ster dodecaeder platonische lichamen 3

Phi Vogel crystal rainbow orb

Ankh and Phi Vogel Crystals Mandala Energy Grid - Crystal Healing Art

IMG_6704

Phi Vogel crystal 24 facet sided kristal 24 zijdig regenboog rainbow healing

Phi Vogel crystal kristal Marcel Vogel

Phi Vogel Crystal light energy healing sacred geometry

Phi vogel crystal light kristal bergkristal licht healing

Phi vogel crystal light laser kristal licht healing

phi vogel kristal crystal light

Phi Vogel kristal Herisson waterval Frankrijk

Phi Vogel kristal regenboog grid heilige geometrie rainbow sacred geometry

Phi vogel kristal regenboog

phi vogel kristal rookkwarts regenboog

Vogel crystal healing art rainbow light color

Vogel crystal healing art

Vogel crystal point

Phi Vogel Crystals kristallen

Bergkristal regenbogen quartz crystal rainbows

Quartz crystal rainbow bergkristal regenboog

© Niels Bagchus – Crystal Healing Art

Healing, Workshops, Heilige Geometrie, Kristallen & Boeken