De Merkaba

De merkaba is afgeleid van één van de platonische lichamen. Binnen de heilige geometrie zijn er vijf platonische lichamen, de tetraëder. de hexaëder, de octaëder, de icosaëder en de dodecaëder. De tetraëder bestaat uit vier driehoeken. Wanneer de tetraëder tweevoudig wordt uitgevoerd en één wordt omgedraaid, ontstaat de ster tetraëder, die beter bekend staat als de merkaba. De merkaba kan worden getekend vanuit het rasterpatroon van de levensbloem.

1.14 Levensbloem flower of life fol heilige geometrie sacred geometry dna healing blueprint matrix   1.21  1.22
De stertetraëder of merkaba ontstaat vanuit het driehoek rasterpatroon van de levensbloem.

      heilige_geometrie_levensbloem_merkaba_platonische lichamen_sacred_geometry_flower_of_life_platonic_solids

De kubus van Metatron

De acht hoekpunten van de merkaba passen in een kubus (hexaëder) , de kubus van Metatron, en de merkaba past ook in een bol.

                      

De merkaba matrix

De geometrie van de merkaba kan nog verder worden onderverdeeld, waarmee de merkaba matrix ontstaat.

                       

De vector equilibrium en de piramide matrix

De merkaba bestaat uit een octaëder in het midden, met op de acht vlakken een kleine tetraëder. De geometrische vormen van de merkaba zitten ook in de vector equilibrium en de piramide.

              

64 tetrahedron gird

De merkaba kan worden gecombineerd met een vector equilibrium, waarmee de 64 tetrahedron grid ontstaat, dat bestaat uit 64 tetraëders.

               

Merkaba bestaat uit drie delen. Ba is het fysieke lichaam, Ka is het lichtlichaam en Mer betekent lichtveld.  De merkaba is het symbool van het lichtlichaam. Het lichtlichaam wordt ook omschreven als de aura of het etherisch lichaam en is gebaseerd op licht en geometrie. Het lichtlichaam is kristallijn van aard, vandaar dat deze heel krachtig werkt in combinatie met kristallen. De structuur van kristallen is opgebouwd volgens de heilige geometrie en is hetzelfde als de vorm van ijskristallen. Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water. Daarom heeft deze geometrie zo’n grote invloed op onze gezondheid.

De heilige geometrie komt ook veelvuldig voor in de graancirkels. De merkaba is een driedimensionaal figuur dat veel verder reikt dan onze derde dimensie. Net als de graancirkels werkt het op meerdere niveaus tegelijkertijd. Daarmee is het een multi-dimensionaal figuur of een hologram.

7.16 Graancirkel Cropcircle Milk Hill Koch Fractal                     7.30 graancirkel cropcircle devils den 1999
Links: Graancirkel Merkaba Koch Fractal, Milk hill Alton barnes, 8 augustus 1997
Rechts: Graancirkel Merkaba, Devils Den, 19 juli 1999

Lees meer over de merkaba, de levensbloem, de heilige geometrie en graancirkels in de boeken De kunst van de sterren en Fantomen van licht, DNA heling met kristallen, licht en de heilige geometrie‘.

De kunst van de sterren Niels Bagchus boek heilige geometrie graancirkels spirituele kunst kristallen schedels licht kleur                Fantomen van licht - DNA heling met kristallen, licht en de heilige geometrie - Niels Bagchus - Boek levensbloem flower of life merkaba healing

Merkaba healing meditation video

//youtu.be/kWHbbEn0vd4

De Merkiva

merkiva-merkaba-sacred-geometry-star-tetrahedron-healing-energy-field-activation-lightbody-ster-tetraeder-heilige-geometrie

Naast de gewone merkaba of stertetraëder met 8 hoekpunten is er ook een uitgebreide versie van de merkaba met 14 punten, de merkiva. De merkaba bestaat uit twee grote tetraëders. De merkiva bestaat uit vier tetraëders, waarvan er twee samenkomen in één punt en in het grondvlak een hexagram vormen.

                        

Merkaba Merkiva 64 tetrahedron grid sacred geometry Crystal healing art       merkaba-merkiva-4-sacred-geometry-healing-lightbody-lichtlichaam-heilige-geometrie-startetrahedron-ster-tetraeder-light-licht-mer-ka-ba       merkaba-merkiva-2-sacred-geometry-healing-lightbody-lichtlichaam-heilige-geometrie-startetrahedron-ster-tetraeder-light-licht-mer-ka-ba

Crystal Merkaba Stargate

crystal-merkaba-stargate-2-healing-ativation-universe-stars-quartz-glass-sphere-copper-gold

De Crystal Merkaba Stargate zorgt voor een goede verbinding van het lichtlichaam met het fysieke lichaam, waardoor de aarding wordt verstevigd. De merkaba creëert een vortex, waardoor negatieve energie kan worden omgezet. Een vortex is een brug die voorbij tijd en ruimte gaat en je in verbinding stelt met het universum. Een vortex maakt het mogelijk om naar andere dimensies af te reizen. De merkaba fungeert daarmee als een sterrenpoort (stargate).

  

Voorwerpen, die in het midden van de Crystal Merkaba Stargate worden geplaatst, kunnen daar worden gezuiverd en opgeladen. Dat kan bijvoorbeeld worden gedaan met voedsel en water. De structuur van water is nauw verwant aan kristal en in de crystal merkaba kan water en kristallen worden opgeladen en geprogrammeerd.

Op de foto is een appel te zien die 10 dagen in de Crystal Merkaba Stargate heeft gelegen. Deze is helemaal vers gebleven. Rechts is een appel uit dezelfde partij te zien die niet in de merkaba heeft gelegen, Deze is aanzienlijk geler van kleur en is minder vers gebleven. Fruit kan dus in de Crystal Merkaba Stargate worden opgeladen. Ook is het mogelijk om een fruitschaal bovenop de stargate te plaatsen.

Crystal merkaba stargate appel apple       Crystal Merkaba Stargate fruit apple         Crystal Merkaba Stargate fruitschaal fruitdish        Crystal Merkaba Stargate Healing

Crystal Merkaba Stargate Healing Art Light        Crystal Merkaba stargate Sacred Geometry Healing Art       Crystal Merkaba Stargate Healing

Crystal Merkaba Stargate light healing

Afbeeldingen van de merkaba

       

       

       

       

       

       

De Prisma Merkaba

prisma merkaba merkabah lightbody lichtlichaam crystal healing art licht kunst glas koper raam heilige geometrie sacred geometry

Prisma Merkaba 3d Merkabah Sacred Geometry

Heilige geometrie merkaba piramide platonische lichamen

prisma merkaba shadow schaduw

Prisma merkaba regnboog kleuren licht rainbow colors

Prisma Merkaba Merkabah Mer Ka Ba light crystal healing art shadow lightbody

prisma merkaba light crystal healing art

Merkaba Sacred geometry

Prisma merkaba 5 light

Prisma merkaba 5 geometrie

prisma merkaba 5 crystal healing art kristal merkaba merkabah

Prisma merkaba 3 geometrie

Prisma merkaba 1 geometrie

3d Prisma Merkaba sacred geometry merkabah

3d prisma merkaba merkabah healing lightbody lichtlichaam crystal healing art

3d prisma merkaba lightbody activation lights

Prisma Merkaba sunlight energy sky

Prisma merkaba regenbogen

Prisma merkaba stars

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Healing, Workshops, Heilige Geometrie, Kristallen & Boeken