Artikelen Niels Bagchus

Trauma heling, Narcisme, Codependency en  HSP:

De destructieve aantrekkingskracht tussen een hsp’er en een narcist

Het drama van Echo – Waarom kom je een narcist tegen?

Ouderverstoting – Parental alienation syndrome – PAS

Als liefde pijn doet – Narcisme en Codependency – Verslaafd aan pijn

Slachtoffer van het verleden – Post traumatische stress syndroom – PTSS

 

De heilige geometrie:

De heilige geometrie en de levensbloem

De merkaba

De  merkaba matrix

De  merkaba matrix stargate

De hyperkubus

Graancirkels

Phi Vogel kristallen

 

Overig:

Alien Healing

De ankh

De violette vlam

Kristallen schedels 

Orbs & lights

Dolfijnen

Op deze pagina zijn diverse andere artikelen te vinden, die ik in de afgelopen jaren heb geschreven. Sommige van de onderwerpen zijn ook in mijn boeken beland. Kijk hier voor de boeken.

De gewonde genezer

‘The greater the struggle, the more glorious the triumpf’

In 2006 maakte ik een ernstig motorongeluk mee, waarna mijn onderbeen moest worden geamputeerd. Na een intensieve revalidatie liep ik in no-time. Daarna wist ik zelfs mijn weg te vinden op een snowboard. Begin vorig jaar maakte ik daarmee zelfs mijn eerste (vreugde)sprongen, maar vrij snel daarna kreeg ik problemen aan het uiteinde van mijn stomp en al gauw werd de pijn zo erg dat ik mijn prothese niet meer kon dragen. Het was frustrerend dat ik constant heel veel pijn had, niet meer kon lopen en met een rolstoel verder moest. Wat nog frustrerender was dat ik andere mensen kon helen, alleen mezelf niet.

Het was een opening om dieper te gaan kijken hoe heling werkelijk werkt, maar wat ik ook deed, mijn eigen heling wilde maar niet vlotten. Tijd heelt alle wonden, alleen was ik een beetje ongeduldig. Ik baalde van mijn eerste boek ‘De koning van de kwetsbare kracht’ waarin ik heroïsch beschreef hoe snel ik weer op de been was na mijn ongeluk. En nu kon ik niet eens meer lopen.

Het eerste hoofdstuk van mijn boek heette ‘Van ongeluk naar geluk’, maar ik was de weg daar naar toe even kwijt. Ik wist met mezelf geen raad en voelde me een totale mislukkeling. Toen kreeg ik de volgende zin door: ‘Je kunt alleen iets bereiken door hééél vaak te falen’. Ik was vergeten dat ik een gewonde genezer was, en dat de weg naar heling veel belangrijker was dan de werkelijke heling op zich. Dat was mijn echte geschenk aan de wereld, niet dat ik weer een marathon zou lopen. Pas na het volledig accepteren van mijn rolstoel en het feit dat ik van een man van bijna twee meter lang was veranderd in iemand die in rolstoel, en dus in een nederige, onderdanige positie zat, pas toen kon de heling in werking treden.

Deze week heb ik met krukken heel voorzichtig mijn eerste stappen gezet op een nieuwe prothese. Het gaf een euforisch gevoel, maar tegelijkertijd was het ook de normaalste zaak van de wereld. Nu was het helemaal zonder druk dat ik iets moet bereiken en al loop ik maar vijf stappen per dag dan is het ook goed. Nu mag het op mijn eigen tempo, en wat de hele wereld er ook van denkt maakt niet meer uit. Ik weet dat het weer goed komt, hoe lang het ook duurt. Het gaat er niet meer om wat ik doe, maar om wie ik ben.

Door de weg af te leggen die ik te gaan heb kom ik stukje bij beetje bij de kern van heling, een proces dat ik momenteel beschrijf in mijn volgende boek. Het is een proces dat veel langer duurt dan ik me ooit had kunnen voorstellen, maar goed werk heeft tijd nodig, en ik ben gezegend dat ik daar alle tijd voor krijg. Dank je wel.

Niels Bagchus 27-10-2012

Vergeving

Niels Bagchus green heart chakra orb

‘Vader vergeef hen, want ze weten niet wat ze doen’

Dit zijn de woorden die Jezus uitsprak nadat hij aan het kruis was genageld. Voor velen zijn die woorden erg moeilijk te doorgronden. Fouten maken is menselijk, maar hoe we daarmee omgaan is een heel ander verhaal. De woorden van Jezus draaien om vergeving. Vaak wordt er op een bewust nivo wel vergeven, maar niet vergeten. Het accepteren is dan een soort tolereren, wat nog geen werkelijke vergeving inhoud. We hebben de neiging om eeuwig vast te blijven houden aan het tijdelijke. Pijn en lijden zijn slechts tijdelijk, tenzij ze worden vastgehouden. Daarmee kan de rouwperiode niet worden afgesloten. Dat kan alleen als alle pijn wordt verwerkt en losgelaten.

Vergeving is het loslaten van alle emoties, boosheid, pijn, verdriet, beschuldigingen, oordelen en verwachtingen die daaraan vasthangen. Het uiten van onuitgesproken verwachtingen is een eerste stap. Dat is niet gemakkelijk, want we zitten vaak vast in oude denkpatronen die dat in de weg staan. De achtergrond waarin iemand opgroeit zijn vaak bepalend hoe iemand reageert op zaken van de buitenwereld. Zo kan bijvoorbeeld negatieve media aandacht iemand werkelijk kapot maken. We worden gevormd door onze omgeving, om te leren dat we ons daaruit kunnen losmaken en onszelf kunnen worden.

Vergeven betekent jezelf loslaten en je inleven in een ander, zodat je kunt voorstellen dat jij diezelfde ‘fouten’ ook zou kunnen maken, als je in dezelfde situatie zou verkeren. Jezus wist dat de mensen die hem pijn deden het resultaat van hun handelingen niet beseften. Door iemand anders pijn te doen, deden ze zichzelf namelijk ook pijn. We zijn immers allemaal één. Het doorbreken van die pijncyclus is waar het allemaal om draait, en dat kan alleen door te vergeven.

Niels Bagchus 10-10-2012

Eindhoven Lichtstad

Eindhoven stond met Philips aan de basis van de gloeilamp en heet daarom de lichtstad van Nederland. Tegenwoordig wordt de gloeilamp vervangen door de spaarlamp. In feite is een spaarlamp een kleine versie van een tl buis, die hinderlijke flikkeringen geeft, dat door gevoelige personen als een stroboscoop wordt ervaren. Zo slecht was die oude vertrouwde gloeilamp dus nog niet. veranderingen zijn niet altijd ten goede.

Sinds het verplaatsen van het hoofdkantoor van Philips naar de hoofstad is er een verschuiving opgetreden en mag er een nieuwe bestemming worden gezocht voor de term lichtstad. Het evoluon in Eindhoven was jarenlang een expositieruimte nieuwe technologiën. het mooie was dat iedereen overal aan mocht zitten, en dan wordt een museum ineens ook interessant voor kinderen. Het evoluon werd op een gegeven moment gesloten voor het publiek en we moesten het verder met enkel de buitenkant doen. Maar die is wel veelzeggend. Het gebouw met een doorsnede van 77 meter lijkt namelijk veel op een vliegende schotel. Het laat een verlangen zien om verder te kijken dan onze aarde, al kan dat op verschillende manieren.

Het is al weer even geleden dat een man voet op een andere planeet zette, maar het is niet nodig om fysiek de ruimte in te reizen, want hun invloeden komen vanzelf al naar ons toe, via het licht. Kijk dus maar eens wat meer naar boven, naar de maan, de zon en alle andere sterren van ons universum.

Niels Bagchus 21-10-2012

De lichtjesroute

Ieder jaar wordt in Eindhoven de lichtjesroute georganiseerd. Dit is ter ere van de bevrijding van Eindhoven. Maanden na D-day, de invasie van Normandië, werd Eindhoven op 18 september 1944 door Engelse en Amerikaanse troepen ontzet. Het betekende een bevrijding van de bezetter van de tweede wereldoorlog, maar het was ook het begin van een laatste eindsprint naar 2012. Door de hele stad heen zijn de weken vanaf 18 september op de lichtjesroute diverse lichtornamenten opgehangen, die een lichtcirkel vormen in de lichtstad, wat zeker voor de kinderen een ware trekpleister is.

Op 10-11-12 wordt daar nog een extra dimensie aan toegevoegd, want dan start ook Glow, een evenement met lichtkunst in de Eindhovense binnenstad, dat vorig jaar zoveel bezoekers trok dat het verkeer behoorlijk ontregeld raakte. Met de lichtjesroute en glow wordt bevrijding gekoppeld aan kunst. Het licht heeft een helende kracht die bevrijdend werkt, zelfs zonder dat we dat doorhebben. Eindhoven is de lichtstad van Nederland. Het werd op de kaart gezet door het licht van de gloeilampen van Philips, maar nu de gloeilampen stilletjes aan uit het beeld verdwijnen is het aan ons om het licht verder vorm te geven.

Op 21-12-2012 eindigt de Maya kalender, en velen verwachten veel van die datum, misschien wel iets te veel. Het is zeker geen einde van de wereld, zoals Hollywood films je proberen wijs te maken, maar het einde van een tijdperk of cyclus, welke daarna gewoon weer opnieuw begint. Het is een kantelpunt van een telling van 26.000 jaar. Dat is een hele lange tijd, zeker vergeleken met een mensenleven, dus verwacht niet dat veranderingen dan van de ene op de andere dag zullen plaatsvinden. Voor velen zijn de veranderingen allang aan de gang, en het is soms hard werken om alles een plaats te geven. De belangrijkste verandering is dat we oog gaan krijgen voor de veranderingen van onze lichamen. Naast ons fysieke lichaam hebben we een lichtlichaam, en het is belangrijk om die twee te integreren, want het zijn geen losstaande units.

Door de amputatie van mijn been werd mijn lichtlichaam op een nogal pijnlijke manier onthuld, en het duurde even voordat ik dat een plaats kon geven. Volledig met het lichtlichaam verbonden zijn is geen gemakkelijke opgave, maar het opent wel deuren naar alternatieve werelden, die voor velen verborgen zijn gebleven. Deze wereld is gebaseerd op geometrie, en daarom zijn de graancirkels hier, om ons daar bewust van te maken.

De geometrie van graancirkels wordt beschreven in de heilige geometrie en die komt terug in ijskristallen, kwarts-kristallen en op een kleinere schaal in ons DNA. De veranderingen die daarin plaatsvinden zijn niet meetbaar, maar wel voelbaar voor wie zich daarvoor openstelt. Verwacht geen uitbreiding van DNA strengen, want er is nog genoeg materiaal omhanden, dat niet of nauwelijks gebruikt wordt. Dat ‘junk’DNA wacht geduldig om opnieuw ingezet te gaan worden en het licht vervult daar een belangrijke rol in. Het kijken naar het licht van de zon, de maan en de sterren, maar ook dat van lichtkunst doet wonderen, en de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Laat je dus maar verrassen.

Niels Bagchus 10-10-2012

De scheve toren van Eindhoven en 9-11

Pas geleden werd hier vlakbij in Eindhoven een oude toren van Philips opgeblazen. Een enorme knal werd gevolgd door een mini aardbeving toen de toren tegen de vlakte ging. Alleen bleef er een gedeelte staan, de liftschacht. Nu heeft Eindhoven, evenals Pisa, een scheve toren. Deze wordt deze week verder gesloopt met een sloopkogel.

Vannacht zat ik een documentaire te kijken over 9-11, ik wist niet goed waarom, want ik wilde eigenlijk alleen maar gaan slapen. Op de dag zelf, in 2001, lag ik op bed na een knieoperatie. Ik had uitgebreid de tijd om alles live te volgen op tv, en het is sindsdien altijd een dag geweest die me bezig heeft gehouden. De emoties liepen daarna wereldwijd uiteen van verdriet, woede en de geschokte reacties en het ongeloof dat er ook mensen blij waren met deze gebeurtenissen.

Nadat de eerste World Trade Centre toren was ingestort werden alle brandweerlieden in de andere toren teruggeroepen. Nog voordat de laatste brandweerlieden de grond hadden bereikt bezweek ook de tweede toren. Alleen bleef van de onderste zes verdiepingen een deel staan, en konden een aantal brandweerlieden worden gered. Het deel dat bleef staan was de liftschacht….. Of was het juist een lichtschacht, zo een die in Eindhoven ook overeind bleef staan? Een lift kan worden gebruikt om te stijgen en dalen. Dalen om werkelijk te aarden en met beide benen op de grond te blijven, en om te stijgen tot grote hoogten, om oude beperkende opvattingen te ontstijgen. Dat is verlichting.

Ik hoorde op tv een moslim vertellen dat hij was gestruikeld, toen hij weg probeerde te komen van de instortende torens. Hij werd even later overeind geholpen door een orthodoxe jood, die hem zijn broeder noemde, iets dat hij van zijn levensdagen niet had kunnen voorstellen. Juist dit voorval is waar het allemaal om draait. Het draait niet om de haat en angstzaaierij, met oorlogen als gevolg, maar om een verbroedering, want in wezen zijn we allemaal één. 9-11 was een uitdaging om alle oude pijnen los te laten en in een nieuwe mindset te komen. Helaas was deze opgave voor velen te groot, maar toch begint het nu door te dringen dat iedereen op aarde één groot geheel vormt, net zoals de cellen, dna en atomen in ons lichaam, tot de planeten en sterren in het universum.

Niels Bagchus 9-9-2012

De Cannabis Connectie

Nu we het toch over oordelen hebben. Na de amputatie kreeg ik in het ziekenhuis veel pijnstilling. Niet dat dat voldoende was, want ik had enorm veel pijn, maar goed. Daarnaast kreeg ik anti-epileptica tegen de fantoompijn, maar de bijwerkingen waren erg heftig. Ik voelde me een halve zombie. Ik was er altijd trots op dat ik nooit drugs had gebruikt, maar ik was vergeten dat ik een half jaar lang morfine gebruikte tegen de pijn van de amputatie. Het daarmee stoppen was ook niet gemakkelijk, want het was behoorlijk verslavend spul. Gelukkig hielp acupunctuur daar goed bij en kon ik de pijnmedicijnen laten voor wat het was. Alleen het oordeel over drugs bleef. Ik was wat minder ruimdenkend dan ik dacht te zijn, of gewoon vakkundig gehersenspoeld door de media?

Jaren later kreeg ik klachten aan mijn stomp. De pijnmedicijnen hielpen maar weinig en de bijwerkingen waren wederom erg heftig. ik kwam er achter dat de morfine die ik voorgeschreven kreeg een veel sterkere vorm was, namelijk Oxycodon. Dit is net zo verslavend als heroïne, maar wordt zonder probleem door de artsen voorgeschreven. Hoe is zoiets mogelijk? Dat is eigenlijk vrij simpel. Er wordt erg veel aan verdiend, en als mensen verslaafd worden zijn ze een zekere bron van inkomsten voor de farmaceutische industrie, die ze niet graag kwijtraken.

Toen ik in 2011 de bijzondere graancirkel van Cherhill in Wiltshire bezocht werd het duidelijk dat, naast de afbeelding van een alien, er een belangrijke boodschap zat. En dan niet alleen vanwege de zeven stralen, met het brandpunt in de pijnappelklier. De zeven stralen beelden de zeven bladdelen van een cannabisblad uit. Cannabis of marijuana wordt als drug gebrandmerkt, maar is eigelijk een medicijn, alleen dan zonder de vaak ernstige bijwerkingen die andere chemische medicijnen hebben. De manier van toedienen is wel van belang. Bij het roken worden de werkzame stoffen verbrand en ontstaat er alleen een kortstondige high. Wanneer de olie van cannabis direct wordt ingenomen werkt het zonder noemenswaardige bijwerkingen, of gevaar voor verslaving.

Tot rond 1937 werd cannabis in diverse medicijnen verwerkt, totdat men erachter kwam dat het niet te patenteren viel. iedereen kan zijn eigen medicijn dus in zijn achtertuin verbouwen, en dan verdient de farmaceutische industrie niets meer. Ze zijn dus niet gebaat bij gezonde mensen. Daarom werd het in de criminele sfeer geduwd, met de nooit winbare ‘war on drugs’ ten gevolge. Helaas ging hier een belangrijke remedie voor chronische pijn, zenuwpijn, ms, alzheimer, parkinson en zelfs kanker verloren. Voor die laatste worden chemotherapie en bestraling voorgeschreven, wat de zieke mensen nog zieker maakt, als ze het al overleven.

Met de poging om de wietpas in te voeren werd er wederom een drempel opgeworpen om mensen te weerhouden van hun medicijn. Deze lijkt nu van de baan, maar zolang als cannabis als illegaal te boek staat wordt er geen onderzoek gedaan naar de helende kwaliteiten, en zal het niet snel als medicijn op de markt komen. De eerste stap blijft echter om het oordeel voor het onbekende te laten varen, dan komt de rest vanzelf.

Niels Bagchus 5-11-2012.

De wondere wereld van kristallen

Bergkristal bestaat uit Siliciumdioxide (SiO2). Silicium is een van de meest voorkomende elementen op aarde. Toch komt kristal alleen voor op plaatsen in de aardkorst waar in het verleden een hoge druk en temperatuur is geweest. Bergkristal kan melkachtig wit tot helder transparant zijn, en vooral de volledig heldere exemplaren zijn zeldzaam. Bergkristal groeit van nature in clusters op het moedergesteente, in zeskantige prismavormen, welke eindigen in punten. Deze geometrie komt op diverse fronten terug, en wordt ook beschreven in de heilige geometrie.

Kristalpunten worden losgemaakt van de clusters en mogen dan een eigen leven gaan leiden. De onderzijde van een punt wordt vlakgeslepen zodat deze op eigen benen kunnen gaan staan. Soms worden de kristalpunten nog nabewerkt, door bijvoorbeeld eventuele oneffenheden weg te slijpen, maar vaak zijn de kristallen van nature al ‘puntgaaf’. Kristallen zijn transparante stenen, die het beste in de mens omhoog kunnen halen, maar ze laten ook minder mooie stukjes aan het licht komen. Het delven van kristallen is vaak gevaarlijk werk, en het slijpen is zeker zonder de juiste beschermende middelen ongezond. Toch krijgen de mensen die de kristallen uit de grond halen en de slijpers die ze in hun specifieke vorm slijpen vaak maar een fractie van het geld, dat de consument er uiteindelijk voor betaald.

Soms zien we kristallen voorbij komen, die de meest fantastische benamingen dragen. Dit is een trend die ook doordringt bij de groothandels en tussenhandelaren, die een bepaald kristal een andere naam geven en er ineens de hoofdprijs voor durven te vragen. Van kristallen die op zich nog niet eens zo zeldzaam zijn wordt zo de prijs flink opgedreven. Zo wordt op dit moment veel ‘gewoon’ bergkristal als lemurië kristal verkocht. Maar wat is eigenlijk een lemuriëkristal? In principe zijn bijna alle kristallen zijn zo oud dat ze uit die tijd stammen, maar dat wil nog niet zeggen dat die kristallen ook in die tijd al eerder zijn gebruikt. En het gaat erom hoe ze gebruikt zijn, niet om wat voor mooi naampje iemand anders ze gegeven heeft. Kristallen groeien in de aarde. Ook wanneer ze uit de aardbodem zijn gehaald kunnen ze nog verder groeien, samen met de mensen die ze gebruiken.

Met het in huis halen van een nieuw kristal kan er de nodige ballast meekomen. Vaak worden kristallen daarom door mensen eerst energetisch gereinigd met allerlei rituelen, maar die rituelen zijn op zich niet nodig. Een kristal is een opslagmedium voor informatie en kan dus worden gereinigd door het met die intentie te benaderen. Focus jezelf dus op het weghalen van informatie die niet meer meegenomen hoeft te worden, net zoals de prullenbak van windows oude bestanden definitief weghaalt van je computer. Zo ontstaat er weer ruimte voor iets nieuws.

Vaak wordt ons gevraagd of de kristallen die we aanbieden geopend en/of geactiveerd zijn. Het is niet aan ons, maar aan degene die ermee gaat werken, om een kristal in te wijden. Dus nee, in die zin zijn ze niet geopend. Wel liggen de kristallen in een ruimte samen met vele andere krachtige kristallen, dus in die zin zijn ze wel opgeladen, maar dat is nog geen directe activatie te noemen. Een kristal neemt pas echt in kracht toe als ermee gewerkt wordt, door de eigenaar zelf. Een kristal hoeft niet opgeladen te worden tot de zoveelste dimensie, want het leven in 3d is al moeilijk genoeg. Het gaat om de intentie waarmee een kristal wordt benaderd, als een levend organisme, want zonder de juiste intentie is het kristal volkomen waardeloos.

Veel mensen gaan in een boekje kijken als ze op zoek zijn naar een nieuw kristal. Het hoeft niet altijd zo te zijn dat ze daarmee het juiste kristal naar zich toehalen, want het kristal zoekt de eigenaar uit. Door het in een boek op te zoeken of iemand anders te vragen om een kristal voor je uit te kiezen, wordt voorbij gegaan aan een gevoelsmatige benadering. Eigenlijk wordt zo de macht buiten zichzelf gelegd, want ze denken dat iemand anders het beter weet dan zij zelf. Een bepaald kristal kan voor een ander een heel andere werking hebben. Ga daarom zelf voelen waarom een bepaald kristal je opzoekt, in plaats van blind af te gaan op de beschrijving die iemand anders geschreven heeft.

Niels Bagchus

Groot, groter, grootst

Regelmatig vragen mensen  om een zo groot en helder mogelijk stuk kristal, omdat iemand anders ze dat heeft aangeraden. Nog los van het feit dat deze kristallen zeldzaam en daardoor erg duur zijn, is het maar de vraag of dit kristal ze veel gelukkiger gaat maken dan bijvoorbeeld een kristal met interne breukvlakken, die de meest mooie regenbogen geven.

Heldere kristallen lijken bijna op glas en missen vaak een bezieling. Sommige glasheldere kristallen zijn zelfs fabrieksmatig gesmolten. Toch is het voor veel mensen interessant om voor zo helder of zo groot mogelijk te kiezen. Groter staat kennelijk voor beter, oftewel ‘size matters’. Maar is dat wel zo?

In Naica in Mexico is een kristalgrot ontdekt waarin seleniet kristallen groeien die zo onvoorstelbaar groot zijn, dat bezoekers er erg nietig bij lijken. Er zijn daar indrukwekkende foto’s gemaakt en waarschijnlijk zijn er nog veel meer van die grotten met kristallen, die nog niet ontdekt zijn.

Toch heeft zo’n enorm kristal evenveel waarde als een kristal dat veel kleiner is, want alles is opgebouwd uit fractals. Het grootste deeltje is een afspiegeling van het kleinste en draagt het al in zich. Dat geld ook voor ons. De atomen waaruit wij mensen zijn opgebouwd, de elektronen die rondom de kern draaien, vinden we weer terug in de opbouw van ons zonnestelsel, waar planeten rondom een zon draaien. Het een is niet beter dan het andere, want zonder het kleine kan het grote niet bestaan.

Niels Bagchus

Parfum, de geur waar een luchtje aan zit

De farmaceutische industrie begint steeds meer in opspraak te raken, nu dat blijkt dat hun medicijnen onvoldoende getest zijn, en de bijwerkingen vaak erger zijn dan de kwaal waartegen ze worden voorgeschreven. Zo zijn er nog meer industrieën, die het niet zo nauw nemen met onze gezondheid. De moderne landbouw heeft niet alleen te lijden van genetische manipulatie, maar ook van bestrijdingsmiddelen. Al jaren maken we ons zorgen om onze groenten en fruit, dat bespoten wordt met mechische bestrijdingsmiddelen, maar er is nog een vorm van besproeiing waar maar weinig mensen iets van afweten.

Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld dat er parfum wordt opgespoten, maar dat is niet helemaal zonder risico. Als we het over parfum hebben dan is dat niet alleen wat in ultra dure flesjes wordt verkocht, want het wordt aan veel meer producten toegevoegd, zoals zeep, deodorant, cosmetica, wasmiddel en wasverzachter. Zeker met de laatste is de invloed duidelijk merkbaar, omdat het zich vasthecht in ons beddegoed waarin we ‘s nachts slapen en de kleren die we de hele dag dragen. Parfum geeft bij steeds meer mensen problemen, wat het is uitermate belastend voor het immuunsysteem en werkt verstorend op de hormoonhuishouding. Het lichaam reageert met allergische reacties om aan te geven dat er gevaar dreigt en soms kunnen die reacties erg hevig zijn. Wanneer men het niet meer kan verdragen spreekt men van MCS, of Multiple Chemical Sensitivity. Het lichaam reageert heftig op verstorende elementen, en de geur ervan, die razendsnel doordringt naar de hersencentra. De pijnappelklier heeft daar bijvoorbeeld veel last van.

Een aantal fabricanten heeft de signalen van hun klanten al begrepen en bieden ook een parfumvrije variant aan, maar weinigen zijn op de hoogte van het hoe en waarom. Doordat parfum in zoveel producten wordt toegepast treedt er een stapeling op, waarbij ons immuunsysteem het niet meer aankan. In een aantal landen is het gebruik van parfum in overheidsgebouwen al verboden, maar in de meeste landen houden hun oogkleppen op en denken dat het wel weer overwaait. Het draagt bij tot het sick builing syndrome, waartegen de enige remedie frisse lucht is. Parfum doet de natuurlijke geur verbloemen, terwijl het kunnen ruiken van die lichaamsgeur essentieel is bij de keuze van de juiste levenspartner.

Parfum of fragrance is niet één ding, want het bestaat uit een chemische coctail, waarvan de inhoud vakkundig geheim wordt gehouden. Deze worden dor de zelfde petrochemische industrie verstrekt die ook medicijnen en bestrijdingsmiddelen maken. De losse ingrediënten mogen vaak allang niet meer worden toegepast, vanwege hun gezondheid schadende effecten. Toch worden mensen massaal al proefkonijn gebruikt door zich dagelijks in deze chemische mist te verhullen. Aan jou de keus of je je nog wilt blootstellen aan deze chemische oorlogvoering.

Niels Bagchus 30-12-2012

Appelglieven

Appelglieven appel gravering markering apple glyph         Appelglieven apple glyph

Deze week zagen we op een van onze appels appelglieven. Deze appel had mysterieuze markeringen of graveringen in de schil. Door sommigen worden appelglieven afgedaan als een fenomeen dat cold scald wordt genoemd, maar dit leek er zeker niet op, want bij cold scald ontstaan er niet zulke scherpe belijningen. Toch had cold scald iets interessants te vertellen. Cold scald ontstaat door het gekoeld opslaan van appels. Nadat de appels uit de koeling worden gehaald kunnen eerdere beschadigingen van de appel uitgroeien tot bruine vlekken.

In deze tijd kunnen eerdere wonden of traumatische gebeurtenissen opnieuw naar boven komen. Klachten kunnen vereregeren, om nu echt geheeld te worden. Waar Franciscus van Assisi de stigmata ontving, een fysiek teken van de kruiswonden van jezus, lijken appelglieven daar wel een beetje op. Het laat oude energetische wonden fysiek worden. Dat kunnen bijvoorbeeld restverschijnselen van inentingen zijn, die pas vele jaren later naar buiten komen en onverklaarbare aandoeningen veroorzaken aan het zenuwstelsel en immuunsysteem.

De onderkoeling van cold scald kan worden gebruikt om die processen om te draaien. Koude kan de natuurlijke processen van het immuunsysteem en autonome zenustelsel beïnvloeden, samen met ademhalingsoefeningen van de Pranayama yoga en de Tummo meditatie uit Tibet. Door de adem vast te houden krijgt het lichaam een reset, waardoor vastgelopen processen opnieuw opstarten.

De appelglieven laten een soort roest-spoor zien, waarbij oxidatieve strees voorkomen kan worden door de antioxidanten uit groenten en fruit. Cold scald is erger aan de groene zijde van fruit, de zijde die het minste zonlicht heeft gezien, wat dus laat zien dat zonlicht belangrijk is bij de preventie van aandoeningen. Ga dus straks tegen de winter, als de zon minder te zien is, ook regelmatig naar buiten om dit helend licht op te vangen. Ook andere manieren van licht opvangen helpen daarbij, bijvoorbeeld het kijken naar de heilige geometrie en graancirkels. Laat je daarbij niet afschrikken door buitenaardsen, die tekens achterlaten in de graanvelden en op appels, om te laten zien dat er meer is tussen hemel en aarde.

Niels Bagchus 26-8-2013

De Zielenmatrix

De levensbloem (flower of life) is de basis van de heilige geometrie. Dit is een rasterwerk of matrix, en die zijn er in vele soorten en maten. Op de foto hiernaast is een kring van kristallen schedels te zien. Kristallen schedels werden veel gebruikt in Atlantis en maken ook nu veel los bij mensen. Vaak is dat angst, de angst om fouten te maken. Ze zijn bang om de zelfde fouten te maken als in de tijd van Atlantis. Het is nu de tijd om dat te doorbreken.

Vele oude schedels zijn eeuwenlang verborgen gebleven, uit angst dat ze weggehaald zouden worden uit hun natuurlijke omgeving en op de verkeerde plek terecht zouden komen. In 2012 zijn een aantal oude schedels wereldwijd bijeen gebracht, wat een eenwording van alle mensen over de hele aarde zichtbaar maakt. Het laat zien dat alle afzonderlijke elementen van de zielenmatrix vanaf 2013 samen mogen komen en gaan samenwerken.

De zielenmatrix heeft een fragmentatie doorgemaakt, en die afscheiding zorgt ervoor dat mensen zich eenzaam en alleen voelen. Dit is een soort fantoompijn van de ziel, en die wond gaat heel ver terug, tot aan de eerste incarnatie op aarde. Het herstel draait om het samenbrengen van de zielsdelen. Je plek innemen in het grotere geheel hoort daarbij.

Nederland heeft op het eerste gezicht niet zo’n uitgebreide historie als bijvoorbeeld Egypte, Peru of Mexico, waar de restanten te zien zijn van eeuwenoude beschavingen. Zeker wanneer we naar die plaatsen toegaan wordt er een soort heimwee wakker geroepen. Veel mensen in Nederland hebben het verlangen om op een andere plaats te zijn dan hun eigen woonplaats. Het is moeilijk om je hier in ons koude kikkerland echt thuis te voelen, en dat komt door een verstoring van het basischakra. Daarom is het zo moeilijk om hier goed te aarden en je thuis te voelen op de plaats waar je nu woont. Dat is meteen de uitdaging voor ons, want we wonen hier niet zomaar.

Nederland lijkt weinig ouds te bieden, maar de historie van Nederland ligt over de hele wereld verspreid. Nederlanders waren van nature ontdekkingsreizigers, en we zijn dat nu nog steeds. De zeevaarders namen vroeger kruiden en specerijen mee uit het verre oosten. Deze smaakmakers werden niet afzonderlijk gegeten, maar pasten in een totaalplaatje. Dat is nu ook zo. De spirituele elementen van diverse culturen rondom de wereld worden nu door ons hierna toe gehaald en samengebracht, om een nieuwe mix van cultuur en wijsheid te vormen, los van vastgeroeste oordelen over hoe het hoort te zijn en starre tradities. Alleen zo kunnen er nieuwe dingen worden ontdekt, die nog niet eerder op aarde gezien zijn.

Niels Bagchus 11-2-2013

Flower Power

De verwachtte ommekeer van 2012 is voor sommigen een grote teleurstelling geworden, want je hoeft de tv maar aan te zetten en je krijgt het beeld voorgeschoteld dat er helemaal niets in de wereld is veranderd, en we steeds verder van onze natuur worden losgerukt. Met de codex alimentarius wordt momenteel geprobeerd om de monopolie positie van chemisch gecreerde medicijnen verder te versterken. Er mag niet meer openlijk worden vermeld waar een natuurlijk medicijn voor dient, waarmee de natuurgeneeskunde buiten spel wordt gezet. De kracht van bloesem en bloemen remedies lijkt te verdwijnen, net zoals de flower power beweging uit de jaren 70, die roemloos ten onder ging aan de yuppie generatie.

Het oorspronkelijke verzet tegen de Vietnam oorlog bleek niet opgewassen tegen de daarop volgende massa hersenspoeling van 9-11, die geresulteerd heeft in nieuwe oorlogen in Afganistan en Irak. De destructieve kracht van het wapentuig was daar nog vele malen groter dan in Vietnam. Het had vele amputaties ten gevolg, wat een duidelijk zichtbare afscheiding laat zien van het grotere geheel.

Vrede lijkt verder weg te zijn dan ooit, maar misschien ligt daar ook het probleem. in de jaren 70 en 80 waren er veel grote demonstraties, maar echt veel effect hadden ze niet. Demonstreren voor vrijheid van meningsuiting, of voor wereldvrede, is in feite een verzet tegen geweld. Dat heeft een averechts effect, want je druk maken over zaken waar je niet direct iets aan kunt doen haalt je alleen maar bij jezelf weg. Door tegen iets te strijden wordt het energetisch alleen maar aangewakkerd. Het duister kun je niet bestrijden door het te vertellen dat het weg moet gaan. Het kan enkel worden belicht.

Echte veranderingen treden alleen op door de aandacht te richten op het positieve, bijvoorbeeld op creatviteit. Daar is in het huidige schoolsysteem weinig ruimte voor, maar echte creativiteit laat zich niet onderdrukken. Een van de redenen voor het vele geweld in de wereld is een heel lang onderdrukte creativiteit. Door kinderen de ruimte te geven om zich creatief te ontwikkelen wordt de wereldvrede vanzelf realiteit, al heeft dat even de tijd nodig. Vele grote kunstenaars hadden moeite om hun kleurrijke werken aan een groot publiek kenbaar te maken, maar die tijden zijn veranderd door de komst van het internet. Het biedt een uitstekend klankbord voor een nieuwe generatie om hun verheffende kunst te delen, waarmee het iedereen wereldwijd laat baden in licht.

Niels Bagchus 19-1-2013

Driekoningen

Op 6 januari is het driekoningen, een verhaal uit de bijbel dat de komst van de drie wijzen uit het oosten bij de pasgeboren Jezus beschrijft. Jezus had vele benamingen, waaronder, de christus, de zoon van het licht en de zon van god. Hij was niet de christus zelf, want dat was een andere term voor het lichtlichaam, dat bij hem zo hevig straalde dat hij letterlijk licht gaf, bijna even fel als het licht van de sterren. De drie koningen lieten zich leiden door een ster aan de hemel, en die ster was Sirius. Deze wees de weg naar de zonsopkomst, symbolisch voor de wedergeboorte van het licht na de winterzonnewende (21 december).

De drie koningen staan symbool voor de drie sterren uit de gordel van orion. Deze drie sterren worden ook uitgebeeld door de drie piramides van Gizeh, wanneer deze vanuit de ruimte worden bekeken. Onder de gordel van orion is de orion sterrennevel te vinden, een van de vele kraamkamers in het universum, waar nieuwe sterren geboren worden. De gordel van orion is een duidelijk zichtbare richtingaanwijzer aan de sterrenhemel, die naar links Sirius aanwijst, en naar rechts aldabaran, de pleiaden en uiteindelijk andromeda. Andromeda is een tweelingziel van ons sterrenstelsel, en zal in de toekomst toenadering tot ons zoeken. Lees hierover meer in het boek De kunst van de sterren….

Niels Bagchus 6-1-2013

Dank je wel!

Op de vierde donderdag van november is het thanksgiving, een feest dat niet alleen maar om kalkoen, zoete aardappelen en cranberries draait. Het is een feest om de oogst te zegenen en de vruchten te plukken van je inspanningen. Door de zaadjes planten kunnen je wensen werkelijkheid worden. Het is de tijd om je waardering uit te spreken voor alles wat er in je leven gebeurt, of je die nu als positief of negatief beschouwd, want werkelijk alles dat er in je leven heeft plaatsgevonden, op dit moment gebeurt, en nog komen gaat, helpt je verder.

De eerste viering van thanksgiving ontstond nadat de oogst van de pilgrim fathers in Amerika was mislukt en ze met de hulp van de indianen alsnog aan een goede oogst werden geholpen. Het draait dus om samenwerking. Het wordt echter ook als het begin gezien van de ondergang van de indianen, waarbij ze hun land kwijtraakten, maar het is tijd om los te komen van alle verdriet, boosheid en wrok, want deze inheemse volkeren en indianen hebben nog veel te delen met de wereld. Thanksgiving is een familiereunie, alleen gaat het nu niet om de biologische familie, maar om de familie van het licht.

Dit jaar valt thanksgiving op 22-11. Met nog een maand te gaan tot de overgang van de Maya kalender kun je terugkijken op een vruchtbare tijd, waarin grote veranderingen plaats hebben gevonden, en er komt nog veel meer aan. We krijgen hierbij de nodige ondersteuning, die veelal achter de schermen werkzaam is, en elke vorm kan aannemen die je maar wenst, dus ben je er bewust van dat je het zeker niet alleen hoeft te doen.

Niels Bagchus 22-11-2012

De vergankelijkheid van kunst

Op deze foto zijn een aantal Tibetaanse monniken geduldig bezig om een zandmandala te maken. Nadat deze voltooid is wordt het zand bij elkaar geveegd. Het kunstwerk wordt dus vernietigd. Voor mij was het eerst volkomen onbegrijpelijk waarom zoiets moois weer aan het oog onttrokken moest worden. Toch gebeurt dat met meerdere kunstvormen.

Graancirkels worden na korte tijd weggemaaid door de boer die het graan oogst. Ook deze kunstvorm is dus vergankelijkelijk. Er worden wel foto’s van gemaakt, waarmee deze pictogrammen vereeuwigd worden. Fysiek hebben ze hun werk gedaan. Soms komt er een jaar daarna nog een ghost, een fantoomafdruk tevoorschijn die laat zien dat energetisch nog voortleven en zo is dat met alle kunst.

Het maken van een zandmandala is een precisiewerk dat vele dagen in beslag neem. Na hun afronding worden ze bijeengeveegd. Het maken van de mandala, en niet het eindresultaat, was het doel op zich. Het is een losmakingsproces en soms doet dat pijn. De miniscule kristaldeeltjes daarna weer aan de aarde teruggeven.

Met de amputatie van mijn been gebeurde dat deels ook, en dat was een bijzonder pijnlijke aangelegenheid, want dan sterft er tegelijkertijd een stukje ego. Wanneer we sterven vergaan we tot stof en worden we weer één met de aarde, wat we eigenlijk altijd al zijn geweest. Deze stoffen zijn niet alleen aan de aarde toebehouden. We bestaan uit sterrenstof, waarmee we één zijn met het heel-al.

Niels Bagchus 1-11-2011

Halloween Moon

De volle maan van halloween of Hallow’s eve, de avond voor allerheiligen (1 november) was dit jaar krachtig zichtbaar aan de nachthemel. We kennen Halloween voornamelijk van de grappige of enge gezichtjes die in pompoenen worden uitgesneden, maar wat is nu de betekenis van dit feest?

Halloween is een soort oudejaarsavond, aan het eind van het oogstseizoen, waarbij voldaan kan worden teruggekeken op de oogst van het afgelopen jaar en in vertrouwen vooruit gekeken kan worden naar al het nieuws dat komen gaat. In Griekenland werd het oogstfeest gevierd door Dionysus, waarbij de druiven werden geplukt en via een alchemistisch proces woren omgezet in wijn, maar ook in andere culturen werd die dag in ere gehouden.

Halloween is het startschot voor het keltisch nieuwjaar Samhain, waarbij met de donkere dagen de sluiers lichter worden naar de fijnstoffelijke werelden van de doden. De pompoenen zijn de geplukte vruchten waarin de gezichten van overledenen worden afgebeeld, die worden bijgelicht in deze donkere dagen. Met allerheiligen worden de martelaren, de mensen die hun leven hebben gelaten in hun streven naar een beter wereld, geëerd, of deze nu als heilig of niet werden aangezien.

De volle maan beeld dat uit, want deze is dan volledig zichtbaar aan de hemel. Maar ook als de maan niet volledig wordt belicht dan is die nog steeds heel, alleen kan niet iedereen dat zien. Heilig is een ander woord voor heel, in ons streven naar heelwording, dat op eenwording duidt en ons bewust laat worden dat we allemaal één zijn.

Niels Bagchus 1-11-2011

Licht in de duisternis

Nu de dagen korter zijn lijkt het alsof de drie dagen van duisternis eerder eerder drie maanden duren. Gedurende het winterseizoen hebben veel mensen last van griepverschijnselen, vermoeidheid of een winterdepressie. Een inenting tegen griep gaat hier niets aan doen, want nog afgezien van de schadelijke stoffen die daar in zitten, pakken deze de oorzaak niet aan. De klachten ontstaan namelijk door de afwezigheid van voldoende (dag)licht.

Het fysieke lichaam is een onderdeel van het multidimensionele lichtlichaam. Heling gaat niet werken door ons alleen op het 3d stukje te focussen. De merkaba is het symbool van het lichtlichaam. Dat kan licht opnemen en doorgeven, en kan dus worden gevoed met licht.

Door het beeld van de merkaba in meditatie te visualiseren kan er een heling in een andere dimensies optreden dan alleen de 3e. Soms lijkt het dan nog steeds alsof het lichaam niet beter wordt. Maar verlies de moed niet, want op andere nivo’s maakt het een enorme heling door, die pas later zichtbaar zal worden in 3d.

Niels Bagchus 7-1-2013

De heling van de fantoompijn van de ziel

De beproevingen in het leven – zoals ziekte, ontslag, scheiding, verlies van dierbaren, burn-out en depressie – bieden een uitdaging om je volledig met jezelf te gaan verbinden. In tijden waarbij veel veranderingen plaatsvinden is het nodig om oude ballast overboord te gooien. Net als bij een voorjaarsschoonmaak wordt alles dat je niet meer dient verwijderd. Op die manier wordt je vanzelf lichter, verlicht dus.

Zo’n transformatie verloopt echter niet altijd even geruisloos. Je bewustzijn is op zielsnivo aan een forse groeispurt bezig en wat je voelt zijn intense groeipijnen. Pijn is een signaal van het lichaam dat het zich aan het helen is, maar helingprocessen beperken zich niet tot de derde dimensie van tijd en ruimte.

De laatste jaren worden de buitenzintuiglijke waarnemingen, waaronder telepathie, aura’s zien, helderziendheid, en heldervoelendheid, steeds sterker. Er zijn echter maar weinig mensen die deze zaken zonder oordeel en in het juiste perspectief kunnen zien. Diegenen die dat wel kunnen voelen zich eenzaam en verloren in deze, op het eerste gezicht, harde wereld. Die wereld is wel volop in verandering. Sinds het aflopen van de Maya kalender, op 21-12-2012, zijn de tijdslijnen geopend, waardoor er een verschuiving vanuit 3d plaatsvindt en de andere dimensies om toenadering vragen.

Het multidimensionale eenheids lichtlichaam

Het fysieke lichaam is geen op zichzelf staand iets, want het is een onderdeel van het multidimensionele eenheids lichtlichaam, dat ook wordt omschreven als het lichaam van de ziel. Als er op een van die dimensies een blokkade ligt, wordt dat in het fysieke lichaam zichtbaar. De oorzaak is alleen niet op dat terrein te vinden en daarom heeft de medische wetenschap zo’n grote moeite om hier een oplossing te vinden, want die kijken alleen naar het stoffelijke.

Een groot deel van de klachten en aandoeningen zijn voor hen onverklaarbaar, en als er buiten hun toedoen een verbetering optreedt dan wordt dat als wonderbaarlijk gezien. Heling is iets heel natuurlijks en die kan op alle terreinen plaatsvinden. Genezing is in dat opzicht niets wonderlijks, want het lichaam is altijd op zoek naar een gezonde grondtoestand en geeft duidelijke signalen om daar te geraken. Zo huilen baby’s niet voor de lol, maar om duidelijk te maken dat ze iets heel hard nodig hebben: geborgenheid. Die ervaren ze wanneer ze de beschermende armen voelen van hun moeder. Die hebben ze hard nodig, want ze hebben net een flinke reis achter de rug.

Het geboortetrauma

Op fysiek nivo wordt een baby losgekoppeld van de moeder wanneer de vader, vol trots, de navelstreng doorknipt. Dit gebeurt echter veel te snel, waardoor de voeding van de placenta ontbreekt en we essenciele voedingsstoffen te kort komen. Met de geboorte gebeurt er nog veel meer, alleen is dat voor velen volkomen onzichtbaar.

Bij de geboorte worden we geconfronteerd met een heftige dimensie-overgang. Het geboortekanaal is een lichtsluis, die als uitermate dicht wordt beschouwd, als een soort zwart gat. Het middelpunt van het melkwegstelsel is ook een zwart gat, tenminste dat denken we. In feite is de lichtkracht daar zo hoog dat die niet meer te bevatten is. Zo is dat ook met ons lichaam. Het 3d fysieke lichaam wordt vormgegeven door het multidimensionale lichtlichaam. Eigenlijk is dat 3d lichaam zo vol van licht dat we het licht niet meer kunnen zien. Met de incarnatie, letterlijk vertaald als in het vlees gaan, worden we vanuit het licht fysiek, maar we blijven in essentie vol van licht. We worden al verlicht geboren, maar verliezen onze vermogens door allerlei trauma’s die we op ons levenspad aantreffen, en doordat we worden opgevoed door de normen en waarden van een maatschappij die het bestaan van het lichtlichaam vergeten is.

De fantoompijn van de ziel

Doordat we uit licht bestaan kunnen sommige mensen aura’s zien, wat een uitstraling van het lichtlichaam is. Dat is alleen te zien met een onbevooroordeelde instelling en velen zijn dit waarnemingsvermogen kwijtgeraakt. Door de loskoppeling van het fysieke lichaam en onze lichtlichamen wordt het erg moeilijk om hier op aarde te willen zijn, en die breuk kan heel pijnlijk zijn.

Net als na een amputatie van een lichaamsdeel pijnen gevoeld worden in een ontbrekend ledemaat, fantoompijn, gebeurt dat hier ook. Deze fantoompijn van de ziel wordt vaak doorgegeven vanuit vorige levens en komt in dit leven opnieuw tot uitdrukking door alles wat je in het gewone leven meemaakt. Door de energetische blokkades los te maken kunnen de littekens van de ziel worden geheeld, en daardoor ontstaat er weer ruimte voor iets nieuws. Alles in dit leven is een afspiegeling van je vorige levens. Dat zijn niet alleen je verwondingen, maar ook al je gaven en talenten die je al eerder hebt opgebouwd. Alles dat je nodig hebt draag je dus al heel lang met je mee, inclusief alle begeleiding van je spirituele helpers in andere dimensies. Met een Crystal Healing kan ik je helpen om daar opnieuw contact mee te maken, de eeuwenoude pijnpunten te helen, en deze om te zetten in een innerlijke kracht.

Tijdens een healing maak ik gebruik van licht, geometrie en kristallen om je fysieke lichaam te verbinden met je lichtlichamen. Met deze verankering wordt je teruggebracht naar de lichtvorm van je originele grondtoestand. Het helpt je om weer voeling te krijgen met wie je in wezen bent en wat je hier nu echt komt doen.

Niels Bagchus 23-12-12

Het multidimensionale eenheids lichtlichaam

Niet alleen het menselijk lichaam, ook het lichaam van de aarde maakt een grote verandering door, waarmee terminale aandoeningen, zoals het gat in de ozonlaag en het broeikaseffect, kunnen oplossen. Het vraagt wel een bewustwording van ons mensen dat we op een menselijke manier met onze planeet, en al het leven daarop, om gaan springen. Dit hoeven we niet van onze wereldleiders of politiek te verwachten, want bij veel mensen is zo’n verschuiving gaande, en die komt van binnenuit. Ook de aarde bestaat in meerdere dimensies. In de media krijgen we alleen de stagnaties in 3d te zien, zoals oorlogen, discriminatie, onderdrukking en de kloof tussen arm en rijk, maar er is achter de schermen van alles gaande, dat pas later zichtbaar gaat worden.

De Maya kalender is te beschouwen als een aantal tandwielen. Deze passen op verschillende momenten zodanig in elkaar dat ze een perfecte uitlijning geven en in de juiste stand in elkaar kunnen klikken. Dit gebeurt ook met het multidimenionale eenheids lichtlichaam dat een tijdslot vormt en geduldig op het juiste moment wacht.

De fantoompijn van het multidimensionale eenheids lichtlichaam heeft vaak zijn oorsprong in Atlantis. Zoals bij de Bermuda driehoek boten en vliegtuigen in een andere dimensie verschuiven en dus lijken te verdwijnen, is dat in Atlantis ook gebeurd. Deze breuklijnen zijn zich aan het openen, maar dat hoeft niet tot een fysieke uitbarsting te komen. Verwacht dus geen aardverschuivingen, vulkaanuitbarstingen of tsunamies, want er ontstaan enkel openingen van positieve energie in het kristallijnen lichtlichaam van de aarde, in het planetaire rooster, die juist een stabiliserend effect hebben op de aarde en al haar bewoners. Deze verschuiving zal niet voor iedereen even prettig aanvoelen, want alle laatste onverwerkte stukken komen boven water en vragen om heling. Wees zacht voor iedereen die daar doorheen gaat, want wat één individu heelt, doet diegene voor een grote groep mensen, we zijn immers allemaal één.

Niels Bagchus 7-12-2012

De stigmatisatie van het pijnlichaam

Tijdens een ziekenhuisbezoek in 2009 liep ik een wondinfectie op, waardoor de operatiewond meerdere keren opengemaakt moest worden om het schoon te maken. Na de laatste operatie had ik een wond met zes hechtingen, maar nadat deze waren verwijderd wachtte me iets verrassends. Tot mijn grote verbazing zag ik een paar dagen dat er ineens dertien te zien waren. Verstandelijk gezien kon dit niet, dus wat was hier aan de hand? Werd hier een hele oude wond geopenbaard? Iets uit een vorig leven, dat geheeld wilde worden?

Ik had al langer een lijntje met Franciscus van Asssi, maar nu kwam hij wel heel erg dichtbij. Hij gooide zijn welvarende leven in Italië drastisch om en ging in armoede leven. Door van geld af te zien hoopte hij los te komen van de aardse beperkingen die hij ondervond. Geld was namelijk een bron van veel leed en ongelijkheid in de wereld. De hele finaciële crisis is een uitdaging om tot een evenwichtige verdeling van rijkdommen en bezit te komen. Dit draait om een afgescheidenheid. De gevestigde orde zit zo vast in hun angst voor tekort dat de noodzakelijke verandering niet zonder slag of stoot kan gebeuren. Toch is het slechts een kwestie van tijd voordat dit gaat gebeuren.

Franciscus ontving met de stigmatisatie de stigmata, de kruiswonden van Jezus. Franciscus had zich zo vereenzelvigd met het lijden van Jezus dat deze bij hem fysiek werden. Het was een uiting van het pijnlichaam, dat nu geheeld wil worden. Pijn is een uiting van een afgescheidenheid, een amputatie van het grotere geheel, en soms blijven daarvan fysieke littekens of stigma’s achter.

De medische wetenschap heeft vaak weinig kaasgegeten van hoe heling en genezing echt werkt, maar op bepaalde gebieden is deze in staat om het leven van mensen te verlengen tot voorbij de houdbaarheidsdatum. De hele discussie over euthenasie is niet of een leven voortijdig beeïndigd mag worden, en als moord moet worden gezien, maar of het verlengen van de lijdensweg door de medische industrie geen uitermate pijnlijke marteling is, die zonder oordeel gestopt mag worden.

Wanneer de pijn zo heftig is dan wordt het bijna onmogelijk om het grotere plaatje te blijven zien, maar dat is er altijd. Het is een poging om het contact te herstellen, met het lichaam, de natuur en met de dieren die daarin leven. Franciscus van Assisi kon met dieren spreken, alleen niet direct, want het was een telepathische communicatie. Veel inheemse volkeren en indianenstammen gebruikten totemdieren. Dit waren boodschappers, die direct of indirect hielpen om het leven in goede banen te leiden, en zo zijn er nog veel meer spirituele helpers beschikbaar.

Franciscus pleitte voor broederschap en draagde zijn steentje bij om het eenheidsbewustzijn in de wereld te brengen. Franciscus van Assisi was een van de vele incarnaties van Kuthumi. Andere zijn Tutmoses III in Egypte en Pythagoras. Pythagoras wordt in de wiskunde veel aangehaald, maar er is ook een spiritueel aspect, dat we in de wiskundelessen niet meer krijgen te zien. Deze ligt besloten in de heilige geometrie van de graancirkels, dat op een symbolische wijze de eenheid van alles en iedereen laat zien. We zijn dus niet meer eenzaam, alleen of afgesloten van de wereld, want we zijn één. Lees meer over Franciscus van Asssi in het boek ‘De koning van de kwetsbare kracht’.

Niels Bagchus 15-11-2012

De Pijnappelklier

In 2011 ontstond er in Wiltshire een bijzondere graancirkel, met de chemische structuur van melatonine, een stof die door de pijnappelklier wordt aangemaakt. het kijken naar deze graancirkel kan er voor zorgen dat de pijnappeklier gestimuleerd wordt om een nieuwe gezonde balans te vinden in de hormoon- en neurotransmitter huishouding. Om dat in stand te houden moet er echter wel op de gezondheid gelet worden. De pijnappelklier is de kern van het derde oog, het zesde chakra, dat ook als het zesde zintuig wordt omschreven. De pijnappelklier vormt een brug tussen de twee hersenhelften, en zorgt dat die twee in een gezonde balans verkeren.

De pijnappelklier verzorgt op fysiek nivo voor de aanmaak van een aantal hormonen en neurotransmitters, maar wordt door een aantal zaken uit onze westerse maatschappij ernstig aangetast, zonder dat men er iets vanaf weet. Fluoride heeft bijvoorbeeld een negatieve uitwerking op de pijnappelklier. Fluoride wordt toegevoegd aan tandpasta en in sommige landen aan het drinkwater (niet in Nederland overigens).

Daarnaast zijn er diverse parfums, die zeker niet zo fris zijn als dat ze lijken. Parfum hoeft niet op de verpakking gespecificeerd te worden, maar bestaat uit een cocktail van diverse bijzonder giftige stoffen, die verstorend werken op de luchtwegen, het hormoon- en zenuwstelsel. Parfums zitten in parfum, after shave en luchtverfrissers, maar het wordt tegenwoordig aan veel meer producten toegevoegd. Zo zit het in wasmiddel en in grote mate in wasverzachter. Maar het is ook aanwezig in cosmetische producten die op de huid worden gesmeerd, en zo direct in het lichaam terecht kunnen komen, met alle gevolgen van dien. Neem de kleine lettertjes dus maar eens goed onder de loep.

Niels Bagchus 5-11-2012

De Hersen-stam-boom en het Reptielenbrein

Omdat ik geruime tijd niet goed kon lopen en ik toch graag wilde bewegen was ik met rolstoelbasketbal begonnen. In het begin kwam ik handen tekort om de rolstoel voort te bewegen en tegelijkertijd de basketbal te hanteren. ik werd na verloop van tijd steeds behendiger met de rolstoel en het was fijn om me weer vrij door het leven te kunnen bewegen.

Vorige week kreeg ik onverwacht een basketbal tegen mijn hoofd gegooid, met een lichte hersenschudding ten gevolg. Het licht ging net niet helemaal uit, maar ik ging figuurlijk wel knock out, als een heftige reset van mijn zenuwstelsel. De week erna waren drukte, fel licht en veel geluiden even te veel. Ik was behoorlijk overprikkeld, door zaken waar ik normaal gesproken wel redelijk mee overweg kon, zolang ik goed geaard was. Ik had nu pijn boven in mijn nek, en voelde me behoorlijk ontaard. Ik bedacht me dat pas geleden Chuck Schuldiner doorkwam (zie het zware metalen 1 artikel), die overleden was aan hersenstamkanker. Dus de aandacht richtte zich duidelijk op het gebied van de hersenstam, waar de zenuwbanen elkaar kruisen.

De hersenstam is de verbinding van het ruggenmerg en de hersenen. Dit onderdeel van het zenuwstelsel draait om een oud evolutionair deel van de hersenen, het reptielenbrein, waar onder andere de vecht of vluchtreactie vandaan komt. Het reptielenbrein staat in directe verbinding met het centrum van de hersenen, waar diverse klieren zoals de pijnappelklier in huizen.

Door het reptielenbrein kunnen we handelen bij naderend gevaar. Door de vecht of vlucht reactie worden we alert voor alles om ons heen. We worden een stuk gevoeliger voor prikkels, zodat we adequaat en snel kunnen handelen bij levensbedreigende situaties. Wanneer we echter in zo’n toestand blijven hangen, zelfs als het gevaar al geweken is, kan dat een overbelasting of overprikkeling veroorzaken, waar veel nieuwetijds kinderen last van hebben. Het zenuwstelsel zorgt voor het verwerken van prikkels, waarbij niet alle prikkels even hard aan de hersenen worden doorgegeven om overbelasting te voorkomen. De hersenstam zorgt voor het filteren van overbodige informatie, zodat alleen relevante prikkels aan worden geboden. Op die manier raken we niet overprikkeld.

De informatie wordt door de zenuwcellen doorgegeven met elektrische impulsen, maar ook met licht. Ook binnen het dna wordt informatie met licht overgedragen. Het reptielenbrein heeft een link met het reptielen dna, dat ook als junk dna wordt aangeduidt. Wetenschappers denken dat we naar een heel klein deel van ons dna benutten, maar het junk dna is absoluut niet overbodig.

Het zenuwstelsel is een netwerk van lossen cellen, dat één groot geheel vormt. De hersenstam is eigenlijk een hersen-stam-boom, waar onze primaire familielijnen hun plaats vinden. We maken ons los van de biologische familie, om plaats te maken voor een nieuwe familie, de familie van het licht. Het zorgt voor de uitlijning met onze zielenfamilie, de verbinding met de zielenmatrix.

Niels Bagchus 28-2-2013

HSP & Overprikkeling

Na mijn hersenschudding werd ik er weer even bewust van dat we onbewust een grote hoeveelheid aan prikkels binnenkrijgen. Deze hoeveelheid lijkt haast ongeremd, waardoor de zintuigen overprikkeld raken. Naast de sterke geur van chemische parfums zijn er nog meer organen die last van overprikkeling hebben. Op visueel gebied krijgen we een enorme hoeveelheid aan tv beelden voorgeschoteld. Er zijn veel beeldwisselingen per minuut. MTV van 15 jaar geleden is er niets meer bij. Een magnetron heeft een bombardement van microgolven, die in een kooi van faraday in bedwang worden gehouden. Maar wij hebben geen goede bescherming tegen visuele straling. Als door een stroboscoop worden door de tv beelden afgevuurd, zonder dat we daartegen afdoende gewapend zijn.

We krijgen nu in een dag meer prikkels te verwerken dan we 100 jaar geleden in een jaar binnenkregen. De programma’s voor kinderen staat stijf van drama, geschreeuw en hoogoplopende emoties. Geen wonder dat kinderen met hsp, autisme, asperger en adhd daarop stuklopen. Ook volwassenen hebben daar last van. Op internet introduceerde het zo populaire Facebook de tijdlijn, waarbij de beelden in twee kolommen langskomen. Hierdoor worden de hersenhelften grondig uit balans gebracht.

Wanneer het kijken naar verkeerde beelden je gezondheid kan schaden, dan kan het kijken naar helende beelden je gezondheid weer herstellen. Door je af te stemmen op beelden van de helige geometrie, worden de hersenen weer in balans gebracht. Het werkt zelfs nog veel verder door, tot op DNA nivo.

Niels Bagchus 14-2-2013

Allergie & Overprikkeling

Kijk eens goed naar een foto van pollen onder een microscoop. Als je last hebt van hooikoorts dan weet je wat de fysieke boosdoener is. Het heeft geen zin om de prikkels de schuld te geven, die kunnen er immers helemaal niets aan doen, maar het geeft de uitdaging aan om te gaan kijken wat er nuwerkelijk geprikkeld wordt.

Inwendig verzet je je hevig tegen deze prachtige geometrische structuren. Pollen zien er zo uitvergroot, net als een kastanje of egel, erg stekelig uit. Dat duidt op een prikkelbaarheid. Veel gevoelige mensen zijn snel overprikkeld. Ze worden aangemerkt met termen als HSP, hoogsensitieve personen, autist, adhd, pddnos, maar die benamingen helpen ze niet veel verder. Deze hoogsensitieve mensen hebben eigenlijk een allergie tegen alles dat op de aarde leeft en niet vanuit het hart leeft. Deze onderdrukte woede uit zich als een allergie. Door te gaan voelen dat ze één zijn met de aarde mag deze allergie oplossen en transformeren in een zelfliefde.

Niels Bagchus 29-10-2012

Lees meer in de boeken van Niels Bagchus

Fantomen van licht - DNA heling met kristallen, licht en de heilige geometrie - Niels Bagchus - Boek levensbloem flower of life merkaba healing            De kunst van de sterren cover             De koning van de kwetsbare kracht Niels Bagchus boek fantoompijn amputatie kunst uitgeverij Aspekt

Een gedachte over “Artikelen Niels Bagchus”

  1. Hallo Niels, heb met aandacht je relaas gelezen. Ook knap hoe je verder bent gegroeid na je ongeluk! Ben al jaren met de mystieke kant van het aardse leven bezig en het totaal eens met eens met wat je schrijft. Mijn leeftijd heeft daar ook wel iets mee te maken, al 82 inmiddels. Ik ben vol vertrouwen wat de toekomst betreft,nu hetLicht in de mensen enorm toeneemt. Veel succes met alles waar je mee bezig bent, LICHT en LIEFDE…….Laurette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *